CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir'den Aksaray hayalleri - Son Dakika
Yerel

CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir'den Aksaray hayalleri

CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, Aksaray için temiz su, otopark sorunu olmayan bir şehir, kadın emeğinin değerinin arttığı bir Aksaray hayal ettiğini açıkladı.

05.02.2024 14:19  Güncelleme: 06:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KEMAL ONUR ATALAY

CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, bugün CHP İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, "Benim bir Aksaray hayalim var. Musluklarından temiz su içilen bir Aksaray hayalim var. Otopark sorunu olmayan, trafik sorunu olmayan, gençlerinin sosyal yaşam kalitesinin arttığı bir Aksaray hayalim var. Kadın emeğinin değerinin arttığı, emeklisinin halk ekmek sıralarında bekletilmediği bir Aksaray hayalim var... Bu yola Aksaray hayalimi gerçekleştirmek üzere çok kıymetli bir ekip ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin derin bilgi ve birikimini yanıma alarak çıkıyorum" dedi.

CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, CHP Parti Meclisi toplantısı sonrasında aday olarak ilan edildi. Demir, bugün CHP Aksaray İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yaptı. Demir, Aksaray için birçok hayalinin olduğunu ve bu hayalleri gerçekleştirmek için yola çıktığını söyledi.

"KADIN EMEĞİNİN DEĞERİNİN ARTTIĞI BİR AKSARAY HAYALİM VAR"

Aksaray'da uzun yıllardır siyaset yaptığını ve harita mühendisi olarak hizmet verdiğini ifade eden Demir, "Bugün de bu şehirle ilgili hayalleri olan bir kardeşiniz olarak, Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım. Sizlere neden aday olduğumu anlatarak başlamak istiyorum. Benim bir Aksaray hayalim var. Musluklarından temiz su içilen bir Aksaray hayalim var. Otopark sorunu olmayan, trafik sorunu olmayan, gençlerinin sosyal yaşam kalitesinin arttığı bir Aksaray hayalim var. Kadın emeğinin değerinin arttığı, emeklisinin halk ekmek sıralarında bekletilmediği bir Aksaray hayalim var" dedi.

"AKSARAY'I İNSAN ODAKLI, SOSYAL BELEDİYECİLİK İLE KAVUŞTURMA HAYALİM VAR"

Annelerin çocuklarına beslenme çantası hazırlarken dertlenmediği bir Aksaray hayal ettiğini ifade eden Demir, "Yeniden yeşil bir Aksaray hayalim var. Kentsel dönüşümü tamamlanmış, güvenli ve modern, altyapı sorunu ortadan kalkmış bir Aksaray hayalim var. Tanıtımı yapılan, değeri bilinen bir Aksaray hayalim var. Aksaray'ın tarihsel birikimlerinin sergilendiği kent müzelerine ziyaretçi alan Aksaray'a yeni ve ikinci bir kent merkezi oluşturma hayalim var. Aksaray Spor, Kuzeyboru voleybol ve diğer takımlarımızın kıymetinin bilindiği modern stadyum ve spor tesisleri olan, Aksaray'ı insan odaklı, sosyal belediyecilik ile kavuşturma hayalim var. Yani kıymetli dostlar bu şehrin çocuklarının hayalleri benim hayallerimdir. Bu şehrin gençlerinin hayalleri benim hayalimdir. Bu şehrin kadınlarının hayalleri benim hayalimdir" diye konuştu.

"GENÇ NÜFUSUMUZUN SAYISINA GÖRE GENÇ SİYASETÇİ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR"

Tüm bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek adına aday olduğunu söyleyen Demir, 31 yaşında olduğunu ve kuşak değişimini de temsil ettiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Partimizde yaşanan değişimin ardından şehirlerimizi gençler yönetsin anlayışı ile partimiz tarafından belediye başkan adaylığına layık görüldüm. Beni bu onurlu göreve layık gören başta Genel Başkanımız Özgür Özel, Merkez Yürütme Kurulumuz, Parti Meclisi Üyelerimize ve Aksaray İl Başkanımız nezdinde tüm örgütümüze teşekkür ederim. Genç nüfusumuzun sayısına göre genç siyasetçi ihtiyacı her geçen gün artmaktadır.

"ŞEHRİMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIMAYI HEDEFLİYORUM"

Şehircilik ve kent yönetimi benim de mesleğim olan harita mühendisliği disiplinin arasında yer alan konulardandır. Hem almış olduğum akademik eğitim hem de iş hayatında edinmiş olduğum deneyim teknik anlamda şehirleşme ve kentleşme üzerinedir. Bu hususta teknik anlamda kendime oldukça güveniyorum. Belediyecilik hizmetlerinde önemsediğim bir diğer önemli konu ise insan odaklı sosyal belediyecilik bakış açısıdır. Kısaca somutlaştırmam gerekirse, şehrimize hizmet etmiş önceki dönem tüm belediye başkanlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederim. Ancak sizlerde takdir edersiniz ki 1989-1994 yılları arasında bir dönem şehrimize hizmet etmiş Memiş Akın'ın hizmetleri aradan 30 yıl geçmesine rağmen halen konuşulmakta. Az önce bahsettiğim Aksaray hayalimi gerçekleştirmek üzere çok kıymetli bir ekip ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin derin bilgi ve birikimini yanıma alarak çıkıyorum bu yola. Bu yolda benim de rehberim olan, yolumuza ışık tutan şehrimizin efsane Belediye Başkanı Memiş Akın'ı kendime referans olarak gösteriyor, onun mirasını devralarak şehrimizi daha ileriye taşımayı hedefliyorum."

Aksaray'a hizmet yolunda tüm siyasi partilere başarılar dileyen Demir, "Aksaray'a yakışır bir seçim kampanya dönemi geçirmemizi diliyorum" dedi.

CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir\'den Aksaray hayalleri
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir'den Aksaray hayalleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement