CHP Aydın Merkez İlçe Başkanlığına Bayram İnci Seçildi - Son Dakika
Yerel

CHP Aydın Merkez İlçe Başkanlığına Bayram İnci Seçildi

CHP Aydın Merkez İlçe Başkanlığına Bayram İnci Seçildi

CHP Aydın Merkez İlçe teşkilatında gerçekleştirilen olağanüstü kongrede Bayram İnci seçildi.

25.08.2013 20:49

CHP Aydın Merkez İlçe teşkilatında gerçekleştirilen olağanüstü kongrede Bayram İnci seçildi. Seçimde Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun desteklediği adayın kaybetmesi ise şaşkınlığa neden oldu. 307 delegenin oy kullandığı seçimde Bayram İnci 173 oy alarak başkan seçildi. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kongreye katılmamasını ise bazı partililer sitem etti.

CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş'ın yerel seçimlerde aday olacağı için ayrıldığı CHP Merkez İlçe Teşkilatı'nda olağanüstü kongreye gidildi. Şükran Güngör Sahnesi'nde gerçekleştirilen kongreye Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun katılmaması dikkat çekerken, CHP İzmir Milletvekili ve Aydın Müfettişi Alaattin Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı SÜmran Ünal, CHP Aydın Eski Milletvekili ve Efeler Belediye Başkan aday adayı Mesut Özakçan, Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil, partililer ilçe ve belde başkanları ile delegeler katıldı.

Kongrenin divan başkanlığını CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in yaparken her iki aday da seçim önce birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Amaçlarının Aydın'daki tüm belediyeleri kazanmak olduğunu ifade eden Bayram İnci, " 6 bin olan üye sayımızı 8 bine çıkartacağız. Üyelerimizle iştişare ederek birlikte hareket edeceğiz. Önümüzde yerel seçim süreci var. Her noktada örgütlenme çalışmalarına devam edeceğiz. CHP Merkez İlçe örgütü olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Her birey bizim için çok önemlidir, Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler öncesinde çalmadık kapı, basmadık zil ve sıkmadık el bırakmayacağız. Dayanışma ruhuyla el ele kol kola, omuz omuza Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni ve Efeler Belediyesi'ni de alacağız. Aydın'ı kimse bizden alamayacak" diye konuştu.

"BAZI PARTİLİLER ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'NA SİTEM ETTİ"

Bir süredir Belediye Meclis toplantılarına katılmadığı için Meclis'te muhalefetin tepkisini çeken Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun merkez ilçe kongresine katılmaması da bazı partililerce serzenişe neden odlu. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun desteklediği adayın seçilememesi ise birçok kişiyi şaşırttı. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kongreye gönderdiği mesajda; Çine'deki festivale katılmasından dolayı kongreye katılamadığını ve kongre sonucunun CHP için hayırlı olmasını diledi. Mesajın okunmasından sonra Çerçioğlu'na kongreye gelmemesinden dolayı sitem etiler.

370 delegenin oy kullandığı genel kurulda Bayram İnci 173 oy alarak başkan seçilirken, Kenan Turan ise 132 oy aldı. Seçimde bir oy geçersiz bir oy da boş çıktı.

Yapılan seçim sonucu Bayram İnci'nin listesi, Nurhayat Yılmazer, Selim Gürgün, Lütfiye Girgin Açık, Enver Delioğlan, Muammer Çiçek, Oya Yağcı, Altan Kemerci, Elif Yergezen, Özcan Kamal, Mehmet Dündar Köse, Naile Demirer, Selma Gökmen, Emir Yeşilyurt, Aydın Karsu, Gülser Güler ve Cavit Aracı'dan oluştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Aydın Merkez İlçe Başkanlığına Bayram İnci Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement