CHP Aydın Milletvekili Baydar Dış Politikayı Sordu - Son Dakika
Yerel

CHP Aydın Milletvekili Baydar Dış Politikayı Sordu

CHP Aydın Milletvekili Baydar Dış Politikayı Sordu

CHP Aydın Milletvekili Prof.Dr.Metin Lütfi Baydar, hükümetin izlemiş olduğu dış politika konusunda TBMM Başkanlığına üç yeni yazılı soru önergesi verdi.

06.10.2012 13:13

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, hükümetin izlemiş olduğu dış politika konusunda TBMM Başkanlığına üç yeni yazılı soru önergesi verdi.

Irak Hükümet sözcüsü Ali Debbağ'ın 'Irak Hükümetinin kendi topraklarındaki yabancı üsler ve birlikleri çıkarmaya ve yabancı güçlerin Irak topraklarına girmesini yasaklamaya karar verdiği yönündeki açıklamasına değinen Baydar, Başbakan Erdoğan'dan "Irak parlamentosu tarafından bu tarz bir karar alınması durumunda hükümet olarak ne yapmayı düşünmektesiniz' Genel Başkanı olduğunuz partinin olağan kongresine davetli olarak katılan ve bir de konuşma yapan Mesut Barzani ile bu konuyu görüştünüz mü?" sorularına cevap vermesini istedi.

Milletvekili Baydar, savaş uçağının kim tarafından ve nasıl düşürüldüğünün bir türlü anlaşılamadığı bir ortamda, Akçakale'ye düşen top mermisinin çıkış noktasının sınırda bulunan radarlar tarafından tespit edilerek, hedeflerin vurulduğunun açıklandığını belirterek: "Savaş uçağımız kim tarafından ve nasıl düşürülmüştür? Düşürülme olayının sonrasında herhangi bir misilleme yapılmama nedeni savaş uçağımızın teknik bir arıza sonucu düşmüş olduğu mudur? Radarlarımızın savaş uçağını düşüren herhangi bir cismi tespit edememesinin nedeni nedir?" sorularına cevap verilmesini talep etti.

Akçakale'ye düşen top mermisinin ardından Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın yapmış olduğu açıklamada "Çok ileri ve vahim gelişme. Bu olaylar Türkiye'yi Suriye'ye çekmek içindir. Türkiye Uluslar arası camiayla birlikte hareket ediyor. Bizim politikamız da bu" sözlerini gündeme taşıyan Baydar, "Ülkemizi Suriye'de savaşa çekmek isteyenler kimlerdir? Savaş ortamına çekmek isteyenler var ise ve bu da hükümetiniz tarafından biliniyorsa, hükümet olarak 'Suriye'nin içişlerine müdahale etme politikanızın' nedeni nedir?" sorularının Başbakan tarafından cevaplandırılmasını istedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Aydın Milletvekili Baydar Dış Politikayı Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement