CHP'den İhraç Edilen Eski Görele Belediye Başkanı Dede'den AK Parti'ye Destek - Son Dakika
Yerel

CHP'den İhraç Edilen Eski Görele Belediye Başkanı Dede'den AK Parti'ye Destek

CHP\'den İhraç Edilen Eski Görele Belediye Başkanı Dede\'den AK Parti\'ye Destek

CHP’den 5 Aralık 2006 tarihinde ihraç edilen, Giresun’un Görele İlçesinde 1989-1994 ve 1999-2004 dönemlerinde CHP’den Belediye Başkanlığı yapan Nazım Dede (67), İstanbul’da CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ü Görele’de de AK Parti’den Belediye Başkan adayı Tolga Erener’i destekleyeceğini açıkladı.

05.03.2014 09:29

CHP'den 5 Aralık 2006 tarihinde ihraç edilen, Giresun'un Görele İlçesinde 1989-1994 ve 1999-2004 dönemlerinde CHP'den Belediye Başkanlığı yapan Nazım Dede (67), İstanbul'da CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ü Görele'de de AK Parti'den Belediye Başkan adayı Tolga Erener'i destekleyeceğini açıkladı.

Görele AK Parti seçim bürosunda bir açıklama yapan Nazım Dede, 2006 yılında Görele CHP teşkilat binasına Deniz Baykal'ın posterini indirip, Mustafa Sarıgül'ün posterini astığı gerekçesiyle CHP'den ihraç edildiğini belirten Nazım Dede, "Bu gün saat 09.00'a kadar Cumhuriyet Halk Partili idim. Ama bu saatten sonra değiştim 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Görele'de ise AK Partili Görele Belediye Başkan adayı Tolga Erener'i destekleyeceğim" dedi.

2006 Yılında CHP'den ihraç edildikten sonra tekrar CHP'ye geçmek için 3 sefer müracaat ettiğini, kendisinin Görele CHP İlçe teşkilatına üye olduğunda Selahattin Karaahmetoğlu'nun CHP Giresun Milletvekilliği'nden istifa edeceği duyumları aldığını söyleyen Nazım Dede, "Benim CHP'ye çalışmam için önce CHP'ye kayıt olmam gerekir. Bana tamam dediler bende üyelik için başvuruda bulundum. Aradan bir ay geçtikten sonra İstanbul'da bulunduğum bir sürede kulağıma gelen seslerden anladım ki bizim üyeliğimiz Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu tarafından onaylanmadı" diye konuştu.

AK Parti'ye destek vermesine tepki gösterenlere, bundan sonraki siyasi hayatımda CHP'nin yeri olmayacağını aktaran Dede, "Şimdi buradaki bazı vatandaşlar ve arkadaşlar bana tepki gösteriyorlar. Ağabey AK Parti'de olmaz diyorlar. Bende bu saatten sonra CHP'ye dönüşüm mümkün değil diyorum. Kardeşim ben sizden para istemiyorum, belediye başkan adayı değilim, önümüzdeki dönemde yapılacak olan milletvekili seçiminde de aday değilim, bir daha belediye başkanı da olacak değilim sen benim itibarımı zedeledin itibarımı yani kimliğimi bana geri ver. Yaşadığım bu olaylardan sonra bende kararımı verdim. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul'da CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ü, Görele'de de AK Parti'den Görele Belediye Başkan Adayı Tolga Erener'i destekleyeceğim" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'den İhraç Edilen Eski Görele Belediye Başkanı Dede'den AK Parti'ye Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement