CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, "Şiddet ortamı bütün bir ilçe halkını, il halkını can ve mal güvenliğinden yoksun bırakır. Böyle olduğu zaman da bu korku, yıldırma ve terör ortamında önümüzdeki seçimlerde sandığa gitmeme, gidememe gibi bir eğilim belirebilir" dedi.

12.09.2015 15:14

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, "Şiddet ortamı bütün bir ilçe halkını, il halkını can ve mal güvenliğinden yoksun bırakır. Böyle olduğu zaman da bu korku, yıldırma ve terör ortamında önümüzdeki seçimlerde sandığa gitmeme, gidememe gibi bir eğilim belirebilir" dedi.

Erdoğdu, CHP Antalya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, "seçim güvenliği" denildiğinde akla sadece sandıkların gelmemesi gerektiğini belirterek, yolların, bu konuda kent ve köylerdeki binaların da düşünülmesi gerektiğini söyledi. Medya ve iletişim kanallarında özgürlüğün sağlanmasının önemine işaret eden Erdoğdu, "Bu saydıklarım sadece seçim zamanında değil, seçimden önce de olması gerekiyor ve herkes neyin ne olduğunu bilmesi şart" dedi.

"Terör ortamı insanları sandıktan uzaklaştırmamalı"

Türkiye'de PKK terörünün yarattığı güvensiz bir ortam oluştuğunu ifade eden Erdoğdu, şöyle devam etti:

"Böyle bir şiddet ortamı bütün bir ilçe halkını, il halkını can ve mal güvenliğinden yoksun bırakır. Böyle olduğu zaman da bu korku, yıldırma ve terör ortamında önümüzdeki seçimlerde sandığa gitmeme, gidememe gibi bir eğilim belirebilir. Dolayısıyla burada bu konuya da çok büyük önem vermemiz lazım. Mutlaka seçimde sandığa gitmek ve bugüne kadar Türkiye'nin gösterdiği seçimlere yüksek katılma oranını korumak ki dünyaya örnektir Türkiye bu anlamda, milletin iradesinin sandıkta gerçekten kendi ifadesini bulması için elimizden geleni yapmak, bunu da çevremize telkin etmek zorundayız. Hem bu halkın bir erken seçime zorlanmış olması, daha yeni seçimden çıkmışken, hem terör ortamının yarattığı güvensizlik, insanları asla sandıktan uzaklaştırmamalı."

Erdoğdu, hangi etnik köken ya da inançtan olursa olsun Türkiye'de insanların "etle tırnak gibi" olduğunu ifade ederek, kardeş kavgasına mahal verilmemesini istedi.

"Barış hiçbir sofrada soğuk yenen bir yiyecek değil"

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger de Türkiye'de gelir adaletsizliği yaşandığını, nüfusun yüzde 5'lik kısmının gelirin yüzde 90'ına sahip olduğunu savundu.

Krizlerde ülkenin direncinin tasarruflardan belli olduğunun altını çizen Aksünger, "Ama Türkiye'nin tasarrufu yerlerde sürünüyor şu anda. Yani özellikle orta kesim dediğimiz kesim ciddi bir borçlanma içinde. Kaldı ki bu orta kesim durmadan yoksullaştırılıyor" diye konuştu.

Aksünger, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözülmesi için barışın sağlanması gerektiğini vurgulayarak, "Barış hiçbir sofrada soğuk yenen bir yiyecek değil. Buzdolaplarına da kaldırılmaz, olamaz yani öyle bir şey. Bu memleketin huzuru her şeyin önündedir. CHP olarak üstümüze düşen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement