CHP'li Tezcan ve Günaydın'dan Didim'de Huzurevi ve Cemevi Ziyareti - Son Dakika
Yerel

CHP'li Tezcan ve Günaydın'dan Didim'de Huzurevi ve Cemevi Ziyareti

CHP\'li Tezcan ve Günaydın\'dan Didim\'de Huzurevi ve Cemevi Ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısıları Bülent Tezcan ve Gökhan Günaydın, Didim programları kapsamında huzurevi ve cemevinde incelemelerde bulundu.

30.03.2013 01:57

CHP Genel Başkan Yardımcısıları Bülent Tezcan ve Gökhan Günaydın, Didim programları kapsamında huzurevi ve cemevinde incelemelerde bulundu.

CHP heyeti ilk olarak Didim Belediyesi ve Didim Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle yaptırılan huzurevini gezdi. Huzurevinde örnek olarak tefrişatı tamamlana bir odayı gezen CHP heyeti huzurevine tam not verdi. Huzurevi Dernek Başkanı Taner Küsmez huzurevinin 17 odadan oluştuğunu ve ilk etapta 50 kişiye hizmet vereceğini, belirterek 3 ay sorma açmayı planladıklarını kaydetti. Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise belediye öncülüğünde hayırseverlerin katkılarıyla odaların tefrişatının yapıldığını belirterek Didim'de bir eksikliği daha gidermenin mutluluğu içerisinde olduklarını dile getirdi.

CHP Heyeti Huzurevi gezisinin ardından Didim Alevi Bektaşi kültür Merkezi ve cem evi Derneğine bir ziyaret gerçekleştirdi. CHP'lileri Dernek Başkan yardımcısı Hasan Dikçe ile dernek yönetimi ile üyeler karşıladı.

Dernek ziyaretinde konuşan Dernek Başkan Yardımcısı Hasan Dikçe, Alevilerin dinsel, inançsal olarak yaşadıklarını sıkıntıların çözülmediğini belirterek yerel anlamda da yer sorunlarının olduğunu ve yer sorunlarının çözülememesinin kendileri için sıkıntı olduğunu belirtti. Dernek üyesi ve dernek avukatı Zekiye Baran Didim yerelinde dernek binalarının bulunduğu yerin sıkıntısının yerel seçimlere kadar çözülmesinin kendileri açısından olumlu olacağını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise; insan hakları konusunda iktidarla yanında olmaya hazır olduklarını belirterek, çıkarılan 6360 sayılı yasada ise bunu göremediklerini ileri sürdü. Günaydın, "Cem evini ibadethane yerine koymuyorlar. Yani mevcut iktidar sorunu çözmekte yana değil zaten 10 yıldır da neden çözemediler? Çözümün anahtarı ise CHP iktidarında" diye konuştu.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, yerel anlamda yaşanılan yer sorununu Aydın'da da yaşadıklarını ve çözdüklerini belirterek "Aydın Büyükşehir olarak seçimi kazandığımızda zaten sizin böyle bir sorununuz olmayacak ben bunun basın önünde sözünü veriyorum" dedi.

Ziyaretin sonunda CHP heyeti ile cemevi üyeleri dernek binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Tezcan ve Günaydın'dan Didim'de Huzurevi ve Cemevi Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement