Cizre'de Lazerle Göz Ameliyatları Başladı - Son Dakika
Yerel

Cizre'de Lazerle Göz Ameliyatları Başladı

Cizre\'de Lazerle Göz Ameliyatları Başladı

Göz merceğinin matlaşmasıyla ortaya çıkan ve görme yeteneğini azaltan katarakt, Şırnak’ın Cizre ilçesinde artık el değmeden lazerle tedavi edilebiliyor.

09.06.2016 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göz merceğinin matlaşmasıyla ortaya çıkan ve görme yeteneğini azaltan katarakt, Şırnak'ın Cizre ilçesinde artık el değmeden lazerle tedavi edilebiliyor.

Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi'nde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Hidayetullah Erzen, Op. Dr. Mehmet Önal ve Op. Dr. Hakan Şensöz tarafından Şırnak genelinde ilk defa "YAG lazer ameliyatı" yapıldı. 82 Yaşındaki Halim Ece, 57 yaşındaki Halil Dalmış ile 39 yaşındaki Bahar İlhan'a yapılan ameliyatlar başarılı bir şekilde tamamlandı.

Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Hidayetullah Erzen, "82 yaşındaki Halime Ece daha önce göz katarakt ameliyatı olmuş bir hastamız. Sonrasında bulanık görme ve görmede azalma şikayeti ile hastanemize başvurdu. Hastanın yapılan muayenesinde gözünde ikinci bir katarak tespit ettik. Bu da zamanla göz içine konulan merceğin arkasındaki zar matlaşmaya başlıyor ve hasta sanki yeniden katarakt oluyorum hissine kapılır. Biz "YAG lazer ameliyatı" ile zarda oluşan matlaşmış kısmı alıyoruz. Bu ayakta yapılan bir ameliyat. Gözün 20 dakikalık hazırlanma sürecinden sonra ameliyat 5-10 dakikada tamamlanıyor. Yapılan kısa süreli ameliyattan sonra hasta ayakta tedavi görmüş olarak eski görme derecesine kavuşmuş oluyor. Hastalarımızın artık Diyarbakır, Ankara gibi uzak illere 5-10 dakikalık ameliyat için gitmelerine gerek kalmadı" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cizre'de Lazerle Göz Ameliyatları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement