Cizre Myo'da Öğrencilerin Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Cizre Myo'da Öğrencilerin Mezuniyet Coşkusu

Cizre Myo\'da Öğrencilerin Mezuniyet Coşkusu

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu’nda 186 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

05.06.2014 15:50

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu'nda 186 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Cizre Meslek Yüksekokulu altıncı dönem mezunlarını verdi. Okuldan mezun olacak olan 186 öğrenci için okul bahçesinde kep atma ve mezuniyet töreni düzenlendi.

Cizre MYO'nun altıncı dönem mezunlarına yönelik düzenlenen tören açılış konuşmaları ile başladı. Törende bir açıklama yapan Şırnak Valisi Hasan İpek öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Öğrencilere öğütlerde bulunan İpek, "Yaşadığımız bölge içerisinde çok önemli ve çok hayati günler geçiriyoruz. Bizler Şırnak Valiliği olarak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti hükümeti olarak insanlarımızın, huzur, barış ve mutluluk içerisinde yaşamaları için her türlü gayreti gösteriyoruz. Bu gayretlerden biride içinde bulunduğumuz ve bölgemizi çok yakından ilgilendiren çözüm sürecidir. Şırnak'ta çözüm sürecine çok inanmış bir şekilde çok sağlıklı ve çok güzel bir hayat, çok sağlıklı bir yapı oluştu. Bunu bozmak isteyen çok küçük guruplar var. Bunlara Şırnaklılar, Cizreliler ve Silopililer rağbet göstermiyor. Aynı zamanda üniversitelilerimiz de rağbet etmiyor. Çünkü bin yıllık bir kardeşliğimiz var ve bin yıllık kardeşliği Şırnaklılar olarak tekrar hayata geçirmek istiyoruz. Bunun karşısındakiler ne derse desin. İster çok vatanperver olduğunu söyleyip bunu istesin, ister kendisinin ayrılıkçı olduğunu söyleyerek bunu bozmak istesin, bunların hiç birisine Şırnaklılar rağbet etmiyor. Kürtler rağbet etmiyor, Türkler rağbet etmiyor, Türkiye Cumhuriyeti rağbet etmiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin dostları rağbet etmiyor ve hep birlikte rağbet etmeyeceğiz. İnşallah huzur ve mutluluk bu bölgeden kaynaklanacak ve ilelebet devam edecektir dedi. İpek, bu vesile ile mezun olan öğrencilerimize yeni hayatlarına başarılar diler, huzur ve Mutluluğun Şırnak'tan başlamasını temenni ederim" dedi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Törende dereceye giren öğrencilerde açıklandı. Cizre MYO'da 2013-2014 eğitim öğretim yılında bilgisayar bölümünden Hatice Üçkardeşler, muhasebe bölümünden Fidan Yıldızaydın, çocuk gelişimi bölümünden Sema Gümüştekin bölüm birincileri olurken, okulun en başarılı öğrencisi ise Fidan Yıldızaydın oldu. Bölüm birincilerine ödüllerini Şırnak Valisi Hasan İpek, Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz ve Kaymakam Şenol Koca verdi. Ayrıca üniversiteler arası boks turnuvasında Şırnak Üniversitesi Zekeriya Çeter'e başarı plaketini Belediye Başkan Vekili Ayşe Elçi verdi. Rektörlük tarafından düzenlenen bahar şenliğini Cizre MYO temsil eden voleybol takımına ödülleri TSO Başkanı Süleyman Çağlı tarafından verildi. Akabinde okuldan Mezun olacak olan 186 öğrenciye diplomaları, il ve ilçe emniyet müdürleri, ilçe milli eğitim müdürü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı tarafından verildi.

Çekilen hatıra fotoğrafının ardından öğrenciler üçten geriye sayıp keplerini havaya fırlatırken okulun bahçesinde bekleyen aileler ise çocuklarının bu mutlu anlarını alkışlayıp yanlarında getirdikleri fotoğraf makineleri ve kameralarla çekim yaptı. Tören canlı müzik eşliğindeki mezuniyet yemeği ile son buldu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cizre Myo'da Öğrencilerin Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement