Çocuk Gözüyle Kültür Başkenti Eskişehir" Sergisi - Son Dakika
Yerel

Çocuk Gözüyle Kültür Başkenti Eskişehir" Sergisi

Çocuk Gözüyle Kültür Başkenti Eskişehir" Sergisi

Eskişehir 2013 Kültür Başkentliği etkilikleri kapsamında düzenlenen Adnan Menderes Anaokulu öğrenci, veli ve öğretmenlerinin çalışmalarının yer aldığı "Çocuk Gözüyle Kültür Başkenti Eskişehir" sergisinin açılışı yapıldı.

11.01.2014 11:59

Eskişehir 2013 Kültür Başkentliği etkilikleri kapsamında düzenlenen Adnan Menderes Anaokulu öğrenci, veli ve öğretmenlerinin çalışmalarının yer aldığı "Çocuk Gözüyle Kültür Başkenti Eskişehir" sergisinin açılışı yapıldı.

Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi'nde gerçekleşen sergi açılışına; Vali Güngör Azim Tuna, Tataristan'ın Türkiye Temsilcisi Haydar Kasgullin, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Valisi ve Eskişehir 2013 TDKB Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna, son zamanlarda zihinlerde kalıcı etkinliklerin yapıldığını belirterek, bu gibi etkinliklerin yapılmasına devam edileceğini söyledi. Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının etkinlikleri kapsamında binlerce öğrenciyi kültür gezisi adı altında Türk dünyası ülkelerine gönderdiklerini anımsatan Vali Tuna, "Gönül ister ki bu okullarımızda da bu tür etkinlikler olsun. Çocuklarımız, derslerini aksatmadan sosyal ve kültürel faaliyetlerin içerisinde olsunlar. Ayrıca bir farkındalık oluşturmak anlamında öğrenci velilerimizi de kutluyorum. Türk dünyası hakkında çocuklarımızın kafalarında bir fikir oluşması noktasında yardımcı oldukları için" dedi.

Vali Tuna, Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinde Eskişehir'i tüm dünyaya ve Türk dünyasına tanıtmak için ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını ifade ederek, Türk Dünyası Kültür Başkentliğini Tataristan'ın Kazan şehrine devredeceklerini söyledi.

Programda bir konuşma yapan Tataristan'ın Türkiye Temsilcisi Kasgullin ise, böyle güzel bir etkinlikte bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Çocuklara kültür eğitimi ve sanat aracılığıyla dünya bilgisinin erken yaşta verilmesinin önemli olduğunu belirten Kasgullin, "Söz konusu serginin Türk dünyası çocuklarının birbirleriyle tanışması, kaynaşması ve ileriye yönelik dostlukların kurulması açısından çok önemli olduğunun düşünüyoruz" diye konuştu.

Mart ayındaki devir teslim töreninden sonra 2014 yılında Tataristan'ın Kazan şehrinin Türk Dünyası Kültür Başkenti olacağını söyleyen Kasgullin, Kazan'da düzenlenecek olan etkinlikler çerçevesinde kendilerinin de böyle bir proje yapmak istediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Türk dünyası ülkelerinin yerel kıyafetleri, anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan mini bir defile ile sergilendi. Daha sonra Vali Tuna ve Kasgullin tarafından açılışı yapılan sergi, programa katılan davetliler tarafından gezildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuk Gözüyle Kültür Başkenti Eskişehir' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement