Çocukların Tiyatro Keyfi - Son Dakika
Yerel

Çocukların Tiyatro Keyfi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın Kırmızı Kalem Tiyatrosu’yla birlikte hazırladığı 3. Uluslararası Antalya Çocuk Tiyatroları Şenliği, büyük ilgi görüyor.

04.02.2014 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın Kırmızı Kalem Tiyatrosu'yla birlikte hazırladığı 3. Uluslararası Antalya Çocuk Tiyatroları Şenliği, büyük ilgi görüyor.

Tiyatroa destek vermek amacıyla başlatılan şenlikte, çocuklar Yenimahalle Kültür Merkezi'nde kaliteli ve pedagojik yaklaşımlarla özenle seçilen tiyatro oyunlarını izleme imkanı buluyor. 3-12 yaş aralığındaki bütün çocukların zevkle izlediği oyunlar sabah saatlerinde başlıyor. Gün içerisinde farklı tiyatro gruplarının oyunlarıyla katıldığı şenlikte çocuklar aynı zamanda yerli ve yabancı eğitmenlerden atölyeler aracılığıyla eğitimler alıyor. Brezilya'dan gelen Clara de Andrade ve Gustavo Guenzburger, Cihan Yöntem, Okan Karaca ve Mimar Sinan Akademi'den Teoman Gelmez tiyatronun inceliklerini miniklerin yanı sıra büyüklerle de paylaşıyor.

Şenlik kapsamında Prof. Dr. Hasan Erkek, Dr. Kathi Loch seminer verecek. "Özel Tiyatroların Çocuğa ve Çocuk Oyunlarına Yaklaşımı" adlı bir panel de düzenlenecek. Panelde akademisyenler ve uzmanlar bilgi verecek.

Şenlik süresince özel sergilerde Yenimahalle Kültür Merkezi'nde açılacak. Antalya'nın yanı sıra Mersin, Eskişehir ve Menemen'den tiyatro gruplarının katıldığı şenlik 8 Şubat Cumartesi gününe kadar sürecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocukların Tiyatro Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement