Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, ÇOMÜ'nün son 2 yılda akademik ve idari, tüm alanlarda ciddi bir atılım yaptığını, bu başarıyı sorgulayan az sayıda kişinin ise akademik kaygıların dışında polemik yaptıklarını söyledi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, ÇOMÜ'nün akademik başarısı üzerine yapılan spekülasyonlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Özdemir yaptığı açıklamada, "ÇOMÜ özellikle 2012'den bu yana ciddi bir yükseliş trendine girmiştir. Üniversitemiz 170'den fazla üniversite arasında TÜBİTAK'tan 2012'de en çok proje alan 6. Üniversitedir. Ayrıca uluslararası üniversite reyting sıralamalarında da her zaman 20 binden fazla kurum içinde ilk 2 bin içinde yer almıştır. Bazı listelerde sıramız ilk 1,500'dedir. Geçen yıl bir reyting kuruluşu ÇOMÜ'yü ilk binde göstermiştir. Makale sayısında, alınan atıflarda ÇOMÜ oldukça başarılıdır ve dediğim gibi genelde ilk 20'de yer almaktadır" dedi.
Özdemir "Son günlerde, belki de bilinçli olarak ÇOMÜ'nün başarılı olup olmadığı sorusu gündeme atıldı. Bu polemikte en çok kullanılan veri ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıkladığı "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi". bu liste mükemmel bir liste ve hiçbir eksiği yok, bu durumda bile sadece bu listeye bakarak bir üniversitenin başarılı veya başarısız olduğu sonucuna varılamaz. Üniversitelerin başarılı veya başarısız olmaları pek çok kritere bağlıdır ve girişimcilik bunlar içerisinde sadece bir unsur olarak değerlendirilebilir. Kaldı ki ÇOMÜ 2012 yılında bu listede yer alıyordu. Yani ilk 50'deydi. Geçen yıl listede ÇOMÜ vardı ama pek çok değerli üniversite bu listede yoktu. Aynı şekilde bu yıl ÇOMÜ gibi eğitim ve bilim alanında öncü pek çok üniversite bu listede yok. Örneğin Uludağ Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve 120'den fazla üniversite bu yılki listede bulunmuyor. Belli ki önümüzdeki yıl bazı üniversiteler o listede yer alacak, bazıları da listenin dışında kalacak. Fakat şurası açık ki bu liste üniversitelerin bilimsel başarılarından ziyade bilimsel ürünlerinin ticarileşmesini ölçüyor. Bu durumda İstanbul, Ankara ve İzmir gibi sanayileşmiş bölgelerde yer alan üniversiteler ile belli bir şirkete, holdinge bağlı çalışan üniversiteler avantajlı oluyorlar. ÇOMÜ bu dezavantajının farkındadır ve bunu aşmak için aldığı önlemlerden biri Teknopark'tır. Teknopark'ımız kısa sürede devreye girdiğinde ÇOMÜ bilim insanlarının ürünleri ülke ekonomisine daha fazla katkı verecektir. ÇOMÜ bilimsel üretimde hiç tartışmasız Türkiye'nin ilk 20 üniversitesinden biridir ve yükselişini devam ettirmektedir. Tüm bu kriterleri dikkate aldığınızda ÇOMÜ özellikle 2012'den bu yana ciddi bir yükseliş trendine girmiştir. Üniversitemiz 170'den fazla üniversite arasında TÜBİTAK'tan 2012'de en çok proje alan 6. Üniversitedir. Ayrıca uluslararası üniversite reyting sıralamalarında da her zaman 20 binden fazla kurum içinde ilk 2 bin içinde yer almıştır. Bazı listelerde sıramız ilk 1,500'dedir. Geçen yıl bir reyting kuruluşu ÇOMÜ'yü ilk binde göstermiştir. Makale sayısında, alınan atıflarda ÇOMÜ oldukça başarılıdır ve dediğim gibi genelde ilk 20'de yer almaktadır" dedi. - ÇANAKKALE
Son Dakika › Yerel › Çomü Rektör Yardımcısından İddialara Yanıt - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?