Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası Bulgaristan'da Konser Verdi - Son Dakika
Yerel

Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası Bulgaristan'da Konser Verdi

Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası Bulgaristan\'da Konser Verdi

Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası Bulgaristan'ın Silistre iline bağlı Dulovo (Akkadınlar) ilçesinde konser verdi.

06.06.2012 10:02

Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası Bulgaristan'ın Silistre iline bağlı Dulovo (Akkadınlar) ilçesinde konser verdi.

Geçtiğimiz Nisan ayında düzenlenen 3. Çocuk Festivaline, Çorlu Belediyesi'nin Bulgaristan'daki kardeş şehri olan Dulovo ilçesi ile Paisovo (Doğucalar) köylerinden gelen misafir heyetlerin katılması ve Çorlu'dan bir heyeti kendi şehirlerine davet etmelerinin ardından Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası, Dulovo Belediyesi'nin davetiyle bu şehre giderek konserler verdi.

Dulovo Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklere Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcıları Oktay Çolpan ve Kemaleddin Avcı, Belediye Meclis Üyesi Osman Öztürk, Havuzlar Mahalle Muhtarı Ahmet Özgür, müzik eğitmenleri Yüksel Yavuz ve Hakan Özel, ses sanatçıları; Tuğçe Haşimoğlu ve Emine Özata ile Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası bünyesinde faaliyet gösteren müzisyenler katıldı.

Dulovo Belediye Başkanı Yüksel Ahmet ve Belediye Meclis Başkanı Sezgin Galip'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikler, şehrin meydanında düzenlenen konser ile başladı. Konser için hazırlanan platformda Dulovo'daki ilköğretim okullarının öğrencilerinden oluşan folklor ve modern dans ekipleri gösteriler yapmasının ardından Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası da burada Dulovo halkına konser verdi. Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası daha sonra Paisovo Köyüne gidilerek burada da konser verildi.

Etkinlik programının üçüncü gününde Diçevo (Kemalköy) Köyünde düzenlenen şenliklerde halk oyunları ve modern dans gösterileri yapıldı ve konserler verildi. Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası, son olarak Bulgaristan'ın tarihi ve kültürel mirasa sahip önemli şehirlerinden biri olan Silistre'de Gençlik ve Kültür Merkezinde konser verdi. Oda Orkestrasının konserini beğeniyle izleyen Silistreliler, Çorlu'yu başarıyla temsil eden müzisyenleri ayakta alkışladılar.

Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası ve beraberindeki heyet gezi programının sonunda Silistre şehrinin tarihi mekanlarını, Mecidiye Tabyalarını ve doğal güzelliklere sahip Tuna Nehri kıyılarını gezdi.

(SŞ -MC )

06.06.2012 09: 42: 53

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası Bulgaristan'da Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement