Çorum Belediyesi'nden "Hoşgeldin Bebek Projesi" - Son Dakika
Yerel

Çorum Belediyesi'nden "Hoşgeldin Bebek Projesi"

Çorum Belediyesi\'nden "Hoşgeldin Bebek Projesi"

Çorum Belediyesi, ülke nüfusunun artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar ve verilen teşviklere "Hoş Geldin Bebek" projesi ile katıldı.

28.02.2013 17:28

Çorum Belediyesi, ülke nüfusunun artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar ve verilen teşviklere "Hoş Geldin Bebek" projesi ile katıldı.

Proje kapsamında kent merkezindeki hastanelerde dünyaya gelen çocukların kayıtları tutuluyor. Daha sonra Sosyal İşler Müdürlüğü görevlileri, çocuk sahibi olan aileleri evlerinde ziyaret ediyor. Bu ziyaretlerde bir taraftan ailelerin mutluluklarına ortak olan Çorum Belediyesi, diğer taraftan da içerisinde çeşitli yeni doğan çocuklar için hazırlanan hediye paketlerini ailelere takdim ediyor. Hediye paketlerinin içerisinde battaniye, anne-çocuk sağlığı ile ilgili bilgilendirici el kitabı, kız-erkek çocukları için ayrı ayrı hazırlanan aşı kartları ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü adına hazırlanan tebrik kartı bulunuyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve Sosyal İşler Müdürü Cengiz Özkader ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Hoş geldin Bebek" projesini tanıtarak, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çorum Belediyesi hem fiziki yatırımlar alanında hem de sosyal belediyecilik anlamında farklı bir noktaya taşımaya gayret ettiklerini dile getiren Külcü, görevi devraldıkları günden itibaren sosyal belediyecilik anlamında Çorum Belediyesi'ni çok iyi bir noktaya taşıdıklarını söyledi.

Bir bebeğin doğumundan, insanın ölümü ve mezarlıktaki defin anına kadar hayatının her alanının belediyeciliğin ilgi ve hizmet alanı olduğunu dile getiren Külcü, kendilerinin buna yönelik çalışma yapmak zorunda olduğunu ifade etti.

1 Ocak 2013 tarihinden itibaren "Hoş geldin bebek" adlı yeni bir çalışmayı başlattıklarını açıklayan Külcü, "Hoş geldin bebek ismiyle yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Çorum'da merkez hastanelerinde her yıl yaklaşık 4 bin çocuk dünyaya geliyor. Bunun yaklaşık 3 bin 500 tanesi bizim görev ve yönetim alanımızda olan merkez ilçe sınırları içerisinde yaşıyor. Şubat ayından itibaren çocuklarımız kayıt altına alınmaya başladı. Görevlilerimiz yeni çocuğu olan aileleri ziyaret ediyor. Sevinçlerini ve mutluluklarını paylaşıyorlar" dedi.

Çorum'da Türkiye'nin nüfus trendinin aksine bir durumun söz konusu olduğunu dile getiren Külcü, "Önümüzdeki 10 yıllık, 40 yıllık dönemde Türkiye nereye gidiyor? Türkiye'nin nüfus projeksiyonlarına baktığımızda Çorum'da Türkiye'nin aksi bir trend gözüküyor. 2050 yılına gelindiğinde Türkiye 95 milyonluk nüfusuyla Avrupa'nın en büyük nüfusuna sahip devlet olacak. Ama nüfusumuz genel anlamda artarken Çorum'da eksi trendi yaşıyoruz. 2023 yılına kadar bu nüfus artışıyla devam edecek olursak bizim nüfusumuz bugün bulunduğumuzdan 70 bin daha aşağı inerek 460 binler seviyesine düşecek. Genç kardeşlerimizden bunun olmamasını istiyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk tavsiyesi dillendirilmeye başladığında kimsenin bunun ne anlama geldiğini tam olarak kavrayamadığına dikkat çeken Külcü, bugün bilim adamlarının da Türkiye'deki ailelerin 3 çocuktan daha az çocuk sahibi olması halinde nüfusun yaşlanacağını ifade ettiklerini vurguladı.

Nüfusun yaşlandığında Avrupa'nın yaşadığı problemlerini Türkiye'nin de yaşayacağının altını çizen Külcü, "Bizde aile dediğimizde anne, baba, çocuklar akla gelir. ve bir kuşak üstü büyükanne, büyükbaba akla gelir. Avrupa'da kuşak dediğiniz de anne, baba akla gelir. Bunlar bugün iyice yaşlanmış. Yaşlısının kalacak akrabası olmadığı bir toplumsal yapıyı ortaya çıkarmış. Türkiye'nin böyle bir akıbetle karşılaşmaması için çocuk meselesini önemsiyoruz. Türkiye'nin arzuladığı nüfus artışına katkısı olan her ailemizi tebrik etmek, onlara katkı sunmak anlamında bu çalışmamızı başlattık" ifadelerini kullandı.

Başkan Külcü toplantının sonunda eşi Hatice Külcü ile birlikte Ali- Ayşe Kara ve Ümit-Sultan Somun çiftlerini ziyaret etti. Ziyaretler Külcü çifti, yeni dünyaya gelen Belinay Elsem ve Hüseyin Erdoğan isimli çocuklara çeyrek altın hediye etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum Belediyesi'nden 'Hoşgeldin Bebek Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement