Çorum Emniyet Müdürlüğü'nden Tesisleşme Atağı - Son Dakika
Yerel

Çorum Emniyet Müdürlüğü'nden Tesisleşme Atağı

Çorum Emniyet Müdürlüğü\'nden Tesisleşme Atağı

Çorum Emniyet Müdürlüğü, mevcut hizmet binasının ihtiyaca cevap verememesi üzerine harekete geçerek tesisleşme çalışması başlattı.

09.04.2012 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Emniyet Müdürlüğü, mevcut hizmet binasının ihtiyaca cevap verememesi üzerine harekete geçerek tesisleşme çalışması başlattı. Bu kapsamda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne yeni bir hizmet binası yaptırılırken, Emniyet Müdürlüğü'de önümüzdeki yıllarda modern bir hizmet binasına kavuşacak.

Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan ve önümüzdeki aylarda temeli atılması planlanan yeni hizmet binası, 22 bin metrekare alana inşa edilecek. Projesi Çorumlu mimar ve mühendisler tarafından ücretsiz olarak hazırlanan hizmet binası Selçuklu mimarisine göre inşa edilecek.

Çorum İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, güvenlik ve asayiş hizmetlerinin yerine getirilmesinde modern ve sistemli bir yönetim anlayışının önem arz ettiğini söyledi. Bu hizmetlerin yürütülmesi için hizmetin niteliği, ihtiyaçlara uygun bir sisteminde gerekliliği yadsınamaz bir gerçek olduğunu dile getiren Emre, asayiş ve güvenlik çalışmalarının yanı sıra tesisleşmeye de çok önem verdiklerinin altını çizdi.

Türk milletinin geleneklerine ve ülkenin değer ve çizgilerine sahip olan bir hizmet binası inşa etmek üzere olduklarını anlatan Emre, "Bu noktada ihalemiz sonuçlanmış durumda. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde daha somut açıklamalar yapılacak. Yeni hizmet binamız 50 yıllık fiziki mekan sorununu da ortadan kaldıracak. Bununda ötesinde ilin en prestijli yapılarından birisi olacak. Selçuklu mimarisine sahip olacak. Bina sadece Emniyet Müdürlüğünden ibaret olmayacak. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün inşaatını yaptık. Orada Türkiye'nin en modern, en yaşanılabilir ve herkesin severek göreve gelebileceği bir hizmet binasına kavuştu. Mevcut hizmet binamız dışında, diğer hizmet binalarımıza halkın daha rahat hizmet aldığı, halkla ilişkilerin daha yoğun yaşandığı polis teşkilatının güler yüzünü gösteren binalara dönüştürdük" dedi.

Çorum Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle de örnek oluyor. Halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla gece-gündüz demeden çalışan polis ekipleri suçlulara yönelik yaptığı titiz çalışmalarla da Çorum'un Türkiye genelinde en huzurlu iller arasında yer almasını sağladı. Emniyet Müdürü Necmettin Emre döneminde özellikle düzenlenen seri operasyonlarla çetelere göz açtırılmazken başta Asayiş Şube Müdürlüğü olmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Terörle Mücadele Şubesi, Trafik Şubesi, Toplum Destekli Büro Amirliği ve Çocuk polisinin başarılı çalışmaları büyük takdir topluyor. Öğrencilerin güvenliği için okul önlerinde önlem alan polis, il genelindeki okullarda adeta kuş uçurtmuyor.

Çorum polisinin sosyal polis yönünü ön plana çıkaran ve 'toplumun melekleri' olarak tabir edilen Toplum Destekli Polis ekipleri ise yaptıkları ev, esnaf, okul ziyaretleri ile vatandaşları hırsızlık, dolandırıcılık, oto hırsızlığı, otodan hırsızlık, kapkaç, yankesicilik gibi her türü asayiş olaylarına karşı vatandaşları bilgilendiriyor. Motorize olarak çalışan ekipler bilgilendirmelerin yanı sıra belirli periyotlarda mahalle muhtarları ile de bir araya gelerek muhtarlardan mahallelerinde yaşananlar sorunlar hakkında bilgi alıyor. Toplum hayatının her alanında görev yapan Toplum Destekli polisler kendilerine iletilen sorunları sadece dinlemekle kalmayıp bunların üzerine titizlikle eğiliyorlar.

İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, teşkilat olarak verdikleri her hizmette insanı merkez aldıklarını belirterek, görev yaparken hukukun üstünlüğü, kişi hak ve hürriyetleri, insan hakları ve insan olma erdemini hep üst noktada tuttuklarını vurguladı.

Emre, polis teşkilatı olarak polis-halk işbirliğine önem verdiklerini belirterek, verilen hizmetleri halka rağmen yerine halkla birlikte gerçekleştirdiklerini kaydetti. Suç ve suçlularla mücadelede teknolojinin tüm imkanlarını kullandıklarını dile getiren Emre, teşkilat olarak dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.

Güvenlik ile asayiş hizmetlerini yürütürken geleceğin teminatı olan gençleri de suç ve suç odakları hakkında bilgilendirdiklerini anlatan Necmettin Emre, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün de katkıları ile Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından suça itilen çocuklarla ilgili çok sayıda projenin hayata geçirildiğini açıkladı.

Yapılan çalışmalarla çok sayıda çocuğun topluma kazandırılarak suç ve suç odaklarından uzak tutulduğunu dile getiren Emre, "Çocuklarımız bizim ve bu ülkenin geleceği. Çocuklarımızın suçun öznesi olmasını istemiyoruz. Onları yapabilecekleri veya onları yanlış yola itecek olumsuzluklara karşı uyararak kolluyoruz. Hiç kimse çocuğunun başına kötü bir şey gelmesini istemez. Bizde yavrularımızın olumsuzlukların dışında tutmaya çalışarak doğru yolda ilerlemeleri için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Güvenli eğitim, güvenli kent projesi kapsamında da tüm okullarda bir emniyet personelinin görevlendirildiğini hatırlatan Emre, alınan önlemlerle birlikte hem öğrencilerin, hem de eğitimcileri olumsuz yönde etkiyecek fiillerin ortadan kaldırıldığının altını çizdi.

Terör örgütlerinin hedef kitlesinin gençler olduğuna dikkat çeken İl Emniyet Müdürür Necmettin Emre, "İl genelinde üniversite ve liselerimizde eğitim öğrencilerimize yönelik seminerler düzenledik. Bu sayede gençlerimizi bilgilendirerek terör tuzağına düşmelerini engellemek için eğitimler verdik. Bunların yanı sıra uyuşturucu ile mücadele çalışmaları noktasında da çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuşmasını sürdürdü.

İlin asayiş ve güvenlik hizmetlerini yürütürken en büyük şanslarının Çorum halkı olduğunu dile getiren Emre, "Çorum halkını tanımlarken Anadolu'nun özü olarak tanımlıyorum. Yaptığımız tüm çalışmalarda Çorum halkını yanımızda gördük. Halkımızın bize güvenmesini, işbirliğini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sürdürmesini istiyoruz" sözleriyle konuşmasını tamamladı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum Emniyet Müdürlüğü'nden Tesisleşme Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement