Daha Nitelikli Projeler İçin GEKA'dan Eğitim Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Daha Nitelikli Projeler İçin GEKA'dan Eğitim Seferberliği

Daha Nitelikli Projeler İçin GEKA\'dan Eğitim Seferberliği

GEKA, Muğla'da 6 eğitim gerçekleştirerek sivil toplum kuruluşlarından kamu kurumlarının temsilcilerine kadar yaklaşık 150 kişiye proje yazma eğitimi verdi.

08.10.2012 15:59  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Muğla'da 6 eğitim gerçekleştirerek sivil toplum kuruluşlarından kamu kurumlarının temsilcilerine kadar yaklaşık 150 kişiye proje yazma eğitimi verdi.

Muğla Valiliği AB Koordinasyon ve Dış İlişkiler Biriminin yürüttüğü "Muğla AB Yolunda El Ele" projesi kapsamında projenin ortaklarından biri olan Güney Ege Kalkınma Ajansı, Muğla'da 6 eğitim gerçekleştirerek sivil toplum kuruluşlarından kamu kurumlarının temsilcilerine kadar yaklaşık 150 kişiye proje yazma eğitimi verdi.

2 günlük eğitimler halinde planlanan "Proje Döngüsü Yönetimi" eğitimleri. 4-5 Eylül tarihlerinde Fethiye'de başlarken Ortaca, Marmaris, Muğla Merkez, Bodrum ve Yatağan'da devam ederek toplam 6 eğitim gerçekleştirildi. GEKAT anıtım ve Dış İlişkiler Birimi Uzmanı Ece Gölükçetin, Muğla YDO uzmanları Mehmet Yasin Kartal, Hüseyin Çiftçi ve Seda Kılıç tarafından verilen eğitimlerin tümünde ayrıca Muğla Valiliği AB Koordinasyon ve Dış İlişkiler Birimi'nden Mehlika Senem Aksa Beydiz de hazır bulundu. Eğitimlerde Muğla'daki STK'lar ile tanışma fırsatı oluşurkenortak paydada Ajans ve STK'lar ile yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş birliğine varıldı.

Ayrıca, proje kapsamında "Proje Döngüsü Yönetimi Eğiticilerin Eğitimi" de Tanıtım ve Dış İlişkiler Birim Başkanı Gökhan Dinç tarafından 1-5 Ekim tarihlerinde Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

15 Ekimde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde yapılacak "GEKA Günleri" ile öğrenciler ile buluşmayı ve onların bölge kalkınması ile ilgili görüşlerini almayı hedefleyen GEKA yetkilileri uyguladıkları eğitim faaliyeti serisinin bölge için oldukça verimli geçtiğine dikkat çekti.

Eğitimler sonrasında bir açıklama yapan GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner,

proje yazma kültürünü geliştirmeyi çok önemsediklerini belirterek "Nitelikli proje üretebilmek için bölgenin eğitilmesi şart, Ajansımıza gelen projelerdeki kalite artışından da görüyoruz ki çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladık" dedi.

Yapılan eğitimlerin Muğla Valiliği ile ortak geliştirilen ve AB Bakanlığı tarafından finanse edilen bir projenin parçası olduğuna dikkat çeken AYDINER projenin başarı ile yürütüldüğüne ve eğitimler sayesinde orta vadede bölgenin yerli ve yabancı kaynaklı fon sağlayıcı kuruluşlardan aldığı hibe tutarında bir artış beklediklerini dile getirdi.

Bugüne kadar GEKA olarak binden fazla paydaşa ücretsiz proje yazma eğitimi verdiklerinin altını çizen Aydıner, "Bölgedeki eğitimlerimiz artarak devam edecek" diyerek sözlerini sonlandırdı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Daha Nitelikli Projeler İçin GEKA'dan Eğitim Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement