Darende Belediyesi Tarafından Aşure Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Darende Belediyesi Tarafından Aşure Dağıtıldı

Darende Belediyesi Tarafından Aşure Dağıtıldı

Darende Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

30.10.2016 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darende Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Darende Belediyesi tarafından Hacı Hasan Akyol Çarşısı Meydanında yapılan Aşure etkinliğine yaklaşık 3 bin 500 vatandaş katılırken etkinliğe özellikle öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Aşure etkinliğinde konuşan Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, günün önemine dikkat çekerek "Bugün bizim en güzel günümüz, ikinci baharımızı yaşıyoruz. 15 Temmuz'dan sonra tekrar Cumhuriyetimize ve Hürriyetimize kavuştuk onun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu aşure etkinliğiyle de mutluluğumuzu simgeliyoruz. Bu güzel ve anlamlı günde bizi yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muharrem ayının önemine dikkat çeken Eser, "İnancımıza göre bu günde birçok önemli olayın meydana geldiği kabul edilerek bugüne kıymet atfedilir. Hz. Adem'in işlediği günahtan sonra tövbesinin kabul edilmesi, Hz. İdris'in diri olarak göğe yükseltilmesi, Hz. Nuh'un gemisinin tufandan kurtulması, Hz. İbrahim'in ateşte yanmaması, Hz. Yakup'un oğlu Hz. Yusuf'a kavuşması, Eyyub Aleyhisselam'ın hastalıklarının iyileşmesi, Hz. Musa'nın Kızıldeniz'den geçip İsrailoğulları'nı Firavun'dan kurtarması, Hz. İsa'nın doğumu ve ölümden kurtarılıp göğe yükseltilmesinin bugüne denk geldiğine inanılmaktadır" dedi.

Darende Kaymakamı Ali Türk de, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Biz bir olduğumuz sürece hiçbir güç bizim yükselişimizi durduramayacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Ali Türk ve Başkan Eser vatandaşlara aşure dağıttı.

Etkinliğe, Cumhuriyet Savcısı Emine Örs, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Güngör, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darende Belediyesi Tarafından Aşure Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement