Darende'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Darende'den Kısa Kısa

"Kadın Eğitim ve Dayanışma Evi" açılacak.

18.11.2012 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japon Hükümeti'nin de desteği ile Darende'de

"Kadın Eğitim ve Dayanışma Evi" açılacak.

Japon Hükümeti, Darende Kaymakamlığı ve Balaban Belediyesi'nin ortak yürüttüğü "Kadın Eğitim ve Dayanışma Evi Projesi" kapsamında Tarihi Malatya Evleri olarak bilinen kerpiç evlerin yoğunlukta bulunduğu Balaban beldesinde Kadın Eğitim ve Dayanışma Evi yapılacak. Evin geleneksel dokuya uygun, kerpiç malzemeden yapılması bekleniyor.

İki katlı olarak inşa edilecek bina, tamamlandığında tarihi konak görünümünde olacak. Proje ile belde ve çevresinde yaşayan kadınların kişisel gelişimlerini artırması, el sanatlarına olan ilginin artması ve ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor.

-Ana okullarına demirbaş alındı-

Darende Kaymakamlığı'nca hazırlanan ve hayata geçirilen "Okul Öncesi, Geleceğin Sesi" adlı Sosyal Destek Programı (SODES) projesi ile ana sınıfı ve ana okullarına oyuncak ve demirbaş malzemesi alındı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, proje kapsamında alınan demirbaş ve oyuncakları okullara teslim etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Aşağıulupınar, Karabayır, Irmaklı, Yeniköy, Ayvalı ve Balaban İlkokulları bünyesindeki ana sınıflarına ve ilçe merkezindeki Yavuz Sultan Selim Anaokulu'na 23 bin lira tutarında malzeme teslim ettiklerini bildirdi.

Proje ile ana okullarında eksik olan demirbaş malzemelerin tamamlanacağını kaydeden Tarak, böylece okullaşma oranının da artırılmasına katkı sunulacağını söyledi. Necati Tarak, "Proje ile kırsaldaki okulların donanımını artırmayı hedefliyoruz. Böylece okul öncesi eğitim ve öğretimin önemini de göstermiş olacağız" dedi.

Muhabir: Aslan Tektaş/ Yeter Erdine

Yayıncı: Önder Felek - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Darende'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement