Ülke sınırları içerisinde ve yurt dışında Türkiye adına petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerini yürüten Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), ürettiği petrol ve doğalgaz ile ülke ekonomisine ciddi katkılar sunarken, bu üretimi sağladıkları illerde yaptıkları sosyal yardımlarla da takdir topluyor.
Bu anlamda Adıyaman'da birçok okula, camiye, belediyelere ve yoksul öğrencilere çeşitli yardım ve desteklerde bulunan TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü, bu anlamda ilin en çok yardımsever kuruluşları arasında yer alıyor.
TPAO'nun sosyal anlamda yaptığı hizmetler hakkında bilgi veren Adıyaman Bölge Müdürü Halil Murat Demir yaptığı açıklamada, "TPAO olarak bölgede faaliyetlerimizi yalnızca petrol ve doğalgaz arama ve üretme olarak sınırlandırmıyoruz. Bize verilen yetkiler çerçevesinde başta ilimizde olmak üzere bölgemizde sosyal anlamda da çalışmalar yürütüyoruz. Sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde; kurum olarak çalıştığımız ilde, yöre insanımızla birlikte el ele uyum içinde bu tür sosyal aktiviteleri yürütmek zorundayız. TPAO olarak biz bu doğrultuda ilimizde; okullarımıza, camilerimize, hayır derneklerimize ve köylerimize çeşitli yardımlarda bulunuyoruz. Okullarda tadilat veya boya işlerinden tutun da kitap, kırtasiye, giyim yardımı gibi çeşitli sosyal etkinliklerimiz oluyor. İhtiyaç sahibi olan kamuya hizmet edecek yerlerde elimizde, imkanlar ölçüsünde yapabileceğimiz ne varsa katkıda bulunmaya çalışıyoruz" dedi.
Sosyal desteklerde özellikle çocuklara büyük önem verdiklerini belirten Demir, açıklamasına şöyle devam etti: "Bizim için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız çok önemli bir yerdedir. Bu kapsamda çocuklarımızın gelişmesine katkı sunmak için kuruluş yıldönümümüz etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 5'incisini düzenleyeceğimiz resim, şiir ve öykü yarışmamızı gerçekleştireceğiz. Bu yarışma bundan 5 yıl önce başladığı zaman sadece Adıyaman'da Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine ve çalışan çocuklarımıza yönelik bir resim, şiir, öykü şeklinde düzenlenmişti. Daha sonra bu yarışmayı Adıyaman geneline yaydık. Son 3 yıldır da hem Adıyaman'ın tanıtılması hem de TPAO'nun farklı bir ortamda insanlarla buluşması açısından Adıyaman ve komşularını içine alacak şekilde düzenliyoruz. Adıyaman ve komşu illeri kapsayan bu yarışmada 5, 6, 7 ve 8. sınıflar ile 9, 10, 11 ve 12. sınıflardaki kardeşlerimizin gelecek adına motive olmalarına katkı sunmayı amaçlıyoruz. Bu yıl liseyi bitirmiş olan ve artık yetişkin diyebileceğimiz gençlerimizi de bu kapsamda tutarak sanata, kültüre, şiire ve edebiyata olan katkılarını görmelerini sağlıyoruz. Bu alanlara yatkınlığı olan çocuklar ve yetişkinlerin motive olacağına inandığımız bu yarışmaya katılarak geleceğin ressamlarının, şairlerinin bölgemizden çıkması konusunda katkıda bulunmak üzere böyle bir projeye imza atıyoruz."
Son kanunlarla birlikte Adıyaman'ın çevre illerinin büyükşehir statüsüne kavuştuğuna da değinen Demir, düzenlenen bölgesel yarışma ile bu illerin ortasında kalmasından dolayı Adıyaman'da bu tür aktivitelere uzakmış gibi bir algının oluşmasının önüne de geçileceğini kaydederek, "Bu yarışmamızla birlikte çevremizde farkındalık yaratıp, Adıyaman'da böyle önemli projelerin olabileceğini ispatlamamız gerekiyor. Şiire, resme ve edebiyata yatkınlığı olan gençlerimizi ve çocuklarımızı bu şekilde motive ederek, ileride büyük birer sanatçı olma yolunda onlara bir teşvik verebiliyor, motive edebiliyor, ilimizi tanıtabiliyorsak ne mutlu bize. Bu çalışmalarımızın devamı gelecek" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN
Son Dakika › Yerel › Demir, Hizmetler Hakkında Açıklamalarda Bulundu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?