Denizli-Antalya Karayoluna Tünel - Son Dakika
Son Dakika Logo

Denizli-Antalya Karayoluna Tünel

07.03.2014 18:18

Denizli İzmir çevre yolunun devamı olarak projelendirilen Denizli Antalya karayolunun 2,5 kilometrelik kısmına tünel yapımına başlandığı bildirildi.

Denizli-İzmir çevre yolunun devamı olarak projelendirilen Denizli- Antalya karayolunun 2,5 kilometrelik kısmına tünel yapımına başlandığı bildirildi.

Çalışmaların başlaması dolayısıyla bölgede incelemelerde bulunan Vali Abdülkadir Demir, gazetecilere açıklamasında, Honaz Dağı'nda tabiatın bozulmaması, yolun kuzey-güney yönünde olması nedeniyle buzlanma ve kardan dolayı oluşabilecek kazaları önlemek amacıyla Honaz'ın Ovacık köyünden Cankurtaran'a kadar yeni yapılacak çevre yolunun 2,5 kilometrelik kısmının, tünel bağlantısıyla sağlanmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Demir, tünelin yapılmasıyla zaman ve yakıt tasarrufu sağlanmasının yanı sıra Denizli'nin Antalya ve Muğla gibi önemli turizm merkezlerine bağlantı yolunun daha modern yapıya bürüneceğini kaydetti. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli-Antalya Karayoluna Tünel - Son Dakika


Advertisement