Denizli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Denizli'den Kısa Kısa

Denizli\'den Kısa Kısa

Barajlardaki ortalama doluluk oranının yüzde 80'in üzerinde olduğu bildirildi.

29.04.2014 20:01

Denizli'deki barajlardaki doluluk oranının, yüzde 80'in üzerinde olduğu bildirildi.

Vali Abdülkadir Demir, İl Koordinasyon Kurulu toplantısındaki konuşmasında, il genelinde çalışma yapılan 194 projenin toplam bedelinin 2 milyar 14 milyon lira olduğunu belirtti.

İlk 3 aylık dönemde bir önceki yıla göre projelerde, 2 kata yakın fiziki gerçekleşme sağlandığını kaydeden Demir, yatırım ödeneklerinde en fazla payın, 81 milyon lirayla DSİ 21. Bölge Müdürlüğüne ayrıldığını dile getirdi.

DSİ 21. Bölge Müdürü Kaya Yıldız ise il genelindeki barajlardaki ortalama doluluk oranının yüzde 80'in üzerinde olduğuna dikkati çekerek, "Bu yıl suda, önemli bir problem yaşamayacağız. 2015 yılının planlamasını şimdiden yapıyoruz. Bu yıl suyu tasarruflu kullanmalıyız ki önümüzdeki yıl yağışların olmaması durumunda, sıkıntı yaşamayalım" dedi.

-Vali Demir'den ziyaretler

Vali Abdülkadir Demir, Merkezefendi ve Pamukkale Belediye Başkanlarını ziyaret etti.

Demir, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'e, görevlerinde başarılar diledi.

- Karahayıt'a termal otel yatırımı

Karahayıt beldesinde 10 milyon dolarlık yatırımla yapılan termal otel, hizmete girdi.

Otelin sahibi olan fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Malik Dülgeroğlu, gazetecilere açıklamasında, 1984 yılında fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurmak için termal kaynakların bulunduğu Karahayıt beldesinde arsa satın aldığını belirterek, bölgenin termal sağlık turizminde ön plana çıkmasıyla 10 milyon dolarlık termal otel yaptırdığını kaydetti.

Denizli spor bünyesinde 25 yıl çalıştığını hatırlatan Dülgeroğlu, "Termal otelimizde, Avrupa'nın ünlü kulüplerinden oyunculara, spor yaralanmalarında tedavi hizmeti de vereceğim. Bölgenin turizm teşvik kapsamına alınması ile termal sağlık turizminin daha da gelişeceğini düşünüyorum" dedi.

- Buldan'da küçükbaş hayvan hırsızlığı iddiası

Buldan'da, küçükbaş hayvan hırsızlığı iddiasıyla 5 kişi, tutuklandı.

Süleymanlı Yaylası'nda A.Ç'ye ait 53 küçükbaş hayvanın çalınması üzerine jandarma ekiplerince başlatılan incelemede, çalıntı hayvanların Pamukkale'ye bağlı Develi Mahallesi'ndeki olduğu belirlendi.

Çalıntı hayvanlar, sahibine teslim edildi, gözaltına alınan 5 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

- Çivril Belediye Başkanı Güven'den Yamanlar Mahallesine ziyaret

Çivril Belediye Başkanı Gürcen Güven, Yamanlar Mahallesi Muhtarı Ali Şahal ve köy sakinleriyle bir araya geldi.

Güven, ziyarette, ilçe merkezi ve köylerinde bütün sorunları gidereceklerini belirterek, "Çivrilli, her şeyin en iyisi hak ediyor. Biz belediyemizle her zaman sizlerin hizmetindeyiz" dedi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement