Denizli Tarım İl Müdürlüğü Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Denizli Tarım İl Müdürlüğü Açıklaması

5 ilçede 11 bin 932 dekar alanın ilaçlanması için üreticilere ilaç dağıttı.

10.06.2011 15:45

Denizli Tarım İl Müdürlüğü, mayıs ayının son haftasında görülen yağışların üzüm bağlarında neden olabileceği hastalıkların önlenmesi amacıyla 5 ilçede 11 bin 932 dekar alanın ilaçlanması için üreticilere ilaç dağıttı.

Denizli Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 27-31 Mayıs arasında selin bazı ilçelerdeki tarım ürünlerine zarar verdiği bildirildi.

Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever başkanlığında, il ve ilçe tarım müdürlükleri teknik personelinden oluşan heyetlerin, yağıştan zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Afetle ilgili hazırlanan raporlar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bildirilmiştir. Ayrıca fenolojisi gereği en hassas dönemde olan ve en fazla etkilenen üzüm bağlarının, ileriki dönemlerde oluşabilecek hastalıklardan korunması için acilen hazır bakır terkipli preparatla ilaçlanmasına karar verilmiştir.

Baklan'a bağlı Boğaziçi beldesinde, Çal'a bağlı İsabey, Süller ve Akkent beldeleri ile Bahadınlar, Çal Kuyucak, Çal Çakırlar, Kabalar ve Mahmutgazi köylerinde, Sarayköy'e bağlı Tepeköy'de, Bekilli-merkez ile Bükrüce, Gömce ve Yeşiloba köylerinde, Güney'e bağlı Çorbacılar, Ortaçeşme, Aşağıçeşme, Yenikonak ve Parmaksızlar köylerinde yağmur ve doludan zarar gören 11 bin 932 hektar üzüm bağının ilaçlanması için 854 çiftçiye ücretsiz ilaç dağıtımı yapılmıştır. "

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli Tarım İl Müdürlüğü Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement