Deprem Simav'da Eğitimi de Vurdu - Son Dakika
Yerel

Deprem Simav'da Eğitimi de Vurdu

Deprem Simav\'da Eğitimi de Vurdu

Kütahya Simav'da 19 Mayıstaki 5.9'luk deprem eğitimi de vurdu.

25.01.2012 16:47

Kütahya Simav'da 19 Mayıstaki 5.9'luk deprem eğitimi de vurdu. Deprem nedeniyle başka il ve ilçelere tayin olan 170 öğretmenin yerine Simav'a 120 öğretmen ataması yapıldı. 50 öğretmen açığı ise bir türlü doldurulamadı.

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal Milli Eğitim Bakanlığı'nın sadece Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan 17 bin öğretmen atamasında Kütahya ve Simav'ın da yaşadığı acı deprem nedeniyle aynı kapsam içerisine alınmasını beklediklerini ancak bunun gerçekleşmemesi nedeniyle ilçedeki öğretmen açığının bir türlü kapatılamadığını söyledi.

Simav'ın depremden sonra Doğu ve Güneydoğu illerinden farkı bulunmadığını ifade eden Kaymakam Ünal, "Depremden sonra devlet yaralarımızın sarılması noktasında işe önce eğitimden başladı. Okullarımızı yaptı. Ancak ne var ki öğretmen ataması yapılmadığı için okullarımız boş kaldı. Önceki yıllarda Üniversite sınavlarında Türkiye başarıları elde eden Simav'ın bu yılki sınavlarda aynı başarıyı göstermesi hayal olacak gibi gözüküyor" dedi.

Simav'daki öğretmen açığının Milli Eğitim Bakanlığının Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan 17 bin öğretmen ataması esnasında çözülebileceğini savunan Kaymakam Ünal," Simav'ın hassasiyetini Kütahya Valimiz Sayın Kenan Çiftçi başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığımız ve onun değerli bürokratlarına ilettik. Simav'a 50 öğretmen ataması yapılsa açık kapanacak. Simav'daki eğitim ve öğretim eskiden olduğu gibi başarılarıyla devam edecek. Şayet bu dönem atama yapılmaz ise Simav'da ikinci öğretim döneminde başarı beklemek hayal olur. Bu yapılan yeni ve modern binalara da yazık olur. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu sesimizi duymasını bekliyoruz" dedi.

Eksik öğretmen açığını birinci dönem 65 civarındaki ücretli öğretmen ile doldurmaya çalıştıklarını ifade eden Kaymakam Ünal, "Bu öğretmen arkadaşlarımızın çoğunluğu KPSS'ye hazırlanıyor. Dolayısı ile ikinci dönemde görev almak istemiyorlar. İstifa edecekler. Yerleri boş kalacak. Bu açığın Milli Eğitim Bakanlığının bu gün son talepleri aldığı 17 bin öğretmen ataması ile çözümleyebilir. Simav'ı da bu kapsama alabilir" dedi.

Sıkıntının belli branşlardaki öğretmen eksikliğinden kaynaklandığını dile getiren Kaymakam Ünal, "Örneğin ilçede 14 fen bilgisi öğretmen açığı varken 7 öğretmenin atanması bu boşluğu dolduracaktır. Bunun yanında İngilizce dersinden 10 öğretmen norm boşluğu varken 4 öğretmenin atanması bu açık kapanacaktır. Bu şekilde acil ihtiyaç olan öğretmen sayımız toplam 50'dir: Temin edildiğinde Simav'da eğitimde sıkıntı kalmayacak, problem çözülecektir" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Deprem Simav'da Eğitimi de Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement