Depremzede Kadınlara Şanlıurfa Gezisi - Son Dakika
Yerel

Depremzede Kadınlara Şanlıurfa Gezisi

Van'da oluşturulan Mimar Sinan Çadır kentinde kalan bir grup kadın, iki ilin valiliklerince organize edilen program kapsamında, Şanlıurfa'yı gezip, kentte bulunan depremzede hemşehrileriyle buluştu.

12.01.2012 18:20

Van'da oluşturulan Mimar Sinan Çadır kentinde kalan bir grup kadın, iki ilin valiliklerince organize edilen program kapsamında, Şanlıurfa'yı gezip, kentte bulunan depremzede hemşehrileriyle buluştu.

Sabah saatlerinde Şanlıurfa'ya gelen depremzede 49 kadın, Balıklıgöl ve Eyyüp Peygamber Makamı gibi tarihi yerleri gezdikten sonra, Şanlıurfa Valiliğinin öğretmenevinde düzenlediği yemeğe katıldı.

Daha sonra depremin ardından Şanlıurfa'ya gelip İl Özel İdaresi misafirhanesine yerleştirilen hemşehrileriyle buluşan kadınlarla, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de bir süre görüştü.

Vali Güvenç, burada yaptığı konuşmada Van'da büyük felaket yaşandığı hatırlatarak, bu depremle beraber Türkiye'nin tek yürek, tek bilek olduğunu, herkesin elinden geleni yaptığını ve yapmaya devam ettiğini ifade etti.

Türkiye'deki bütün şehirlerin, depremzede Vanlıları misafir ettiğini anlatan Güvenç, "Bu kapsamda biz de toplam 2 bin 460 nüfusu, Şanlıurfa ilimizde o günden beri ağırlıyoruz. Bizim diğer illerden bir önemli farkımız toplam 350 insanımıza da iş verdik, istihdam sahibi yaptık. 500 civarında çocuğumuzu da okullarımıza yerleştirdik, okullara gidip geliyor" dedi.

Van'daki yaraların sarılması için hükümetin Van'a gönderdiği yardıma da değinen Güvenç, şunları kaydetti:

"Allah'a şükür ülkemiz büyük bir devlet, sıkıntıları gidermeye çalışıyor, yerine getirmeye çalışıyor. Valisiyle, kaymakamıyla, mühendisiyle, işçisiyle, vatandaşından aldığı destekle yaraları sarıyoruz. İnşallah Van'ı tekrar ayağı kaldıracağız. İnşallah tekrar eskisi gibi daha modern, daha yaşanabilir, daha sağlıklı evlere gireceksiniz. Bedeli bize ne kadar pahalı olursa olsun, insanımızın rahatı söz konusuysa para önemli değil diyoruz. Hep beraber her türlü fedakarlığı yapıyoruz, ben sizler adına, Van'a sahip çıkan 70 milyon Türkiye adına, bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Gelen kadınlara eşlik eden Van'daki merkez çadır kentler koordinatörü Mehmet Hamcan da valiliklerin organizasyonuyla Şanlıurfa ve Mardin'e gezi düzenlediklerini belirterek, "Bu gezinin onlar için moral ve motivasyon açısından olumlu olduğunu düşünüyoruz, onlardan da olumlu tepkiler aldık" dedi.

Çadır kentli depremzedeler gezi kapsamında yarın Viranşehir'de Eyyüp Nebi beldesini ziyaret ettikten sonra Mardin'e geçecek.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Depremzede Kadınlara Şanlıurfa Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement