Depremzede öğrenciler deprem korkusunu müzikle atıyor - Son Dakika
Yerel

Depremzede öğrenciler deprem korkusunu müzikle atıyor

Depremzede öğrenciler deprem korkusunu müzikle atıyor Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen illerden olan Kilis'te, öğrenciler deprem korkularını söyledikleri müziklerle atıyor.

20.03.2023 15:44  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Depremzede öğrenciler deprem korkusunu müzikle atıyor

KİLİS - Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen illerden olan Kilis'te, öğrenciler deprem korkularını söyledikleri müziklerle atıyor.

Deprem sonrası hayatın normale döndüğü Kilis'te, okulların başlamasının ardından öğrenciler ders başı yaptı. Akıllarından çıkmayan deprem korkusuna bazı öğrenciler ise ailelerinden uzakta eğitimlerine devam ederken şahit oldu. Deprem sonrası ailelerini görmeye giden öğrenciler okulların açılmasıyla derslerine kaldıkları yerden devam etmek için Hatay'dan Kilis'e dönüp okullarına devam ediyorlar. Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, " Şehirlerin, sokakların ve çarşıların normalleşmesi adına ciddi çalışmalar yapıldığının" altını çizerken. 3 haftaya doğru eğrilen bu süreç içerisinde ilimizde Kültür ve Sanat etkinlikleri hızla devam ediyor, buda normalleşme süreçlerini ifade ettiğini söyleyen" Akkurt, bulunduğumuz okul Mehmet Abdi Bulut Güzel Sanatlar Lisesi henüz mezun vermedi, ilk alınan öğrenciler 11. Sınıfı devam ediyorlar. İlin yetenekli öğrencilerini Güzel Sanatlara ilgisi olan yakınlığı olan tüm öğrencileri bu okulda seçip eğitimlerini yapıyoruz. Bu faaliyetler yapılırken öğrencilerimizin yaşamış olduğu deprem duygusu seslerine, tonlarına ve tavırlarına yansıyor" dedi.

Depremzede öğrenciler deprem korkusunu müzikle atıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Depremzede öğrenciler deprem korkusunu müzikle atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement