Des'ten Bakanlık Uygulamasına Eleştiri - Son Dakika
Yerel

Des'ten Bakanlık Uygulamasına Eleştiri

Des\'ten Bakanlık Uygulamasına Eleştiri

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, “6528 sayılı kanun için Anayasa Mahkemesi’nden iptal kararı bekliyoruz” dedi.

14.05.2014 09:20

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, "6528 sayılı kanun için Anayasa Mahkemesi'nden iptal kararı bekliyoruz" dedi.

DES Malatya İl Başkanı Veysel Fırat yaptığı açıklamada, bu yasa ile 4 yılını doldurmuş olan bütün idareciler, ders yılı sonu itibari ile idareciliklerinin bitmiş olacağını söyledi. Fırat, "Öyle ki müdürlük kadrosu diye bir kadro artık olmayacak. Gelen yöneticiler görevlendirme ile ve her an görevinden alınabilecek şekilde görevlendirmeyle idarecilik yapacaktır. Bu atamaların da hakkaniyetle yapılacağına hiç inanmıyorum. Kişilerin atamaları objektif ölçek ve şartlara göre değil de bazı insanların iki dudağı arasında çıkacak sözle olacak ki, bu durum okulları ehliyet sahibi kişilerin yönetmemesi demektir. Bu atamalar nüfus sahibi olan insanların yönlendirmeleriyle belirlenecek ve her atama döneminde atamaya yetkili kişilerin kapıları aşındırılacak, her kesimden baskı gelecek, atamaya yetkili kişiler bile kendi kararlarını veremeyecektir. Sonuçta hak edenler değil de işaret edilenler müdür olacak. Müdür olduktan sonra da elbette o işaret parmağının esiri olacaklardır. Biz DES olarak böyle bir müdürlük istemiyoruz. Bu durum eğitim çalışanlarının aidiyet duygularını öldürecektir" iddialarında bulundu.

Bir zamanlar öğretmen evlerinde müdürlük kadrosunun olmadığını ve bu işin görevlendirmelerle yürütüldüğünü ifade eden Fırat, şunlar söyledi:

"Öğretmen evlerinde hemen hemen her yıl bir değişiklik yaşanır, görevlendirme ile gelen müdür iş yapmak, proje geliştirip yürütmek ve sonucunu görmek için zaman bile bulamazdı. Hal böyle olunca sadece odasında oturarak görevden alınacağı zamanı beklerdi. İşte bütün bu yanlışlar görüldü ve bu yanlışlardan dönülerek bu kurumlara müdürlük kadrosu verildi. Kadro verilince öğretmenevlerine ciddiyet, gelişim, değişim ve hareketlilik geldi. Ama bu deneyime sahip olan bakanlık, okullarımızı, atama usul ve esaslarından dolayı etkisiz ve yetkisiz idarecilerle okulları bataklığa sürüklemeye çalışmaktadır. Bazı okullarımız bir ilçenin nüfusundan daha çok. Okullarımızdan daha az nüfusa sahip ilçeleri kaymakamlar yönetirken, bazı ilçelerden daha kalabalık okulları kadrosu olmayan görevlendirme ile çalışacak idareciler tarafından yönettirmek akıl işi değil elbette. 14 Mayıs 2014 tarihinde 6528 Sayılı kanunu Anayasa Mahkemesi inceleyecek. Dershanelerin kapatılmasını, dershane öğretmenlerinin KPSS sınavını aşmadan kadroya alınmalarını, mevcut idarecilik kadrolarının kaldırılmasının, idarecilerin idarecilik vasıflarının bitirilmesini Anayasamıza aykırı olduğunu düşünüyor, kararın da bu yönde çıkacağını umut ediyoruz." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Des'ten Bakanlık Uygulamasına Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement