Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi, 2012-2013 akademik yılı törenle başladı.
Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, 20 Temmuz 1982'de kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 30. yılını kutlamanın gururu içinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
"50. yılda bizler burada olmayacağız, sizler olacaksınız. Aramıza hoş geldiniz. Son 10 yılda tıptaki gelişmelere baktığımızda Türkiye'de sağlığın iyiye gittiğini görüyoruz. Bebek ölümleri son 10 yıla göre yüzde 64 azalmış durumda. Sağlık hizmetinin sunulamadığı yer hemen hemen kalmadı. Bunlar güzel gelişmeler. Bir de hekim ve rektör olarak sağlık çalışanlarının son dönemde maalesef mutsuz olduğunu görüyorum. Ama inanıyorum ki 2012 yılının ikinci yarısında sağlık çalışanlarını mutlu edecek adımlar atılacak."
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda da fakülteye bu yıl kayıt yaptıran 253 öğrenciyle birlikte toplam öğrenci sayılarının 1471'e ulaştığını belirterek, "Fakültemiz 1978'den bu yana 4 bin 638 tıp doktoru mezun etti. Bu hekimlerin yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Törende, genç doktor adayları Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Tuncel eşliğinde Tıbbiyeli Andını okudu ve beyaz önlük giydi.
Muhabir: Ali Korkmaz
Yayıncı: Ramazan Ercan - İZMİR
Son Dakika › Yerel › Deü Tıp Fakültesi'nde Yeni Akademik Yıl Nedeniyle Tören Düzenlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?