Devrek Ayyıldız Talebe Yurdundan Kermes - Son Dakika
Yerel

Devrek Ayyıldız Talebe Yurdundan Kermes

Devrek Ayyıldız Talebe Yurdundan Kermes

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde erkek öğrenci yurdu yararına kermes açıldı.

28.05.2012 12:57

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde erkek öğrenci yurdu yararına kermes açıldı.

Devrek Ayyıldız İlim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği tarafından Hacı Abdullah Sabri Efendi Sokak'ta öğrenci yurdu yararına kermes açıldı. Kermese; Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Belediye Meclis Üyesi Siyamı Özkoz, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akdemir, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kermeste, yatak örtülerinden ev yemeklerine kadar her türlü ihtiyaç bulunurken, kermesin 10 gün açık kalacağı belirtildi. Özel Ayyıldız Öğrenci Yurdu Dernek Başkanı İbrahim Mala, "2006 yılından bu yana hizmet veren öğrenci yurdumuzun geleneksel haline getirdiğimiz kermesimizi, bu yılda tekrar vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktan dolayı onur duymaktayız. Kermesimizin amacı, yurdumuzda eğitim gören öğrencilerimizin eğitim dahil tüm ihtiyaçlarına katkı sağlamak için düzenlenmiş bir kermestir. Kermesimizin hazırlanmasında yardımlarını esirgemeyen başta Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ve Devrek Belediye Başkanımız Mustafa Semerci'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Kermesin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ise, "Devrek aslında şanslı bir ilçe. Biz her konuda ailelerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, derneklerimizin, esnaflarımızın, hayırsever vatandaşlarımızın eğitim konusu ile ilgili desteklerini görüyoruz. Yıl içerisinde okullarımızın okul aile birlikleri kermes düzenliyorlar. Kermes etkinliğinin dışında da Devrekli hayırsever vatandaşlarımızın inşa ettirdikleri öğrenci yurdu ve okullar ile eğitime verdiği destekleri göz ardı etmemiz mümkün değildir. Esnaflarımızın da eğitime verdiği katkılar bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. İlçemizde eğitim gören öğrencilerimizin kaldığı özel yurtlar var. Bu yurtlara destek olan derneklerin, sivil toplum kuruluşlarının her anlamda çok büyük destekleri var. Allah onlardan razı olsun. Bugün etkinliğine iştirak ettiğimiz Özel Ayyıldız İlim ve Kültür Derneği Hizmetleri Derneği de bu güzide eğitim kurumlarımızdan birisidir. Organize edilen kermese her konuda destek olan özellikle hanım kardeşlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kermesin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Devrek Müftü Vekili Ekrem Özcan'ın açılış duasından sonra protokol tarafından kermesin açılışı gerçekleştirildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devrek Ayyıldız Talebe Yurdundan Kermes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement