Didim 2. Zeytin Festivalinin Ön Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Didim 2. Zeytin Festivalinin Ön Toplantısı Yapıldı

Didim 2. Zeytin Festivalinin Ön Toplantısı Yapıldı

Aydının Didim İlçesinde bu yıl ikincisi düzenlenmesi planlanan Didim Zeytin Festivaliyle ilgili olarak kahvaltılı toplantı düzenlendi.

19.06.2013 14:45

Aydının Didim İlçesinde bu yıl ikincisi düzenlenmesi planlanan Didim Zeytin Festivaliyle ilgili olarak kahvaltılı toplantı düzenlendi. Toplantıda Zeytin Festivalinin tarihi ve içeriğinin belirlenmesi amacıyla bir komisyon kuruldu.

Didim'de bu yıl ikincisi düzenlenmesi planlanan Didim Zeytin Festivaliyle ilgili olarak kahvaltılı toplantı düzenlendi. Bugün saat 11: 00'de Meandros Köy Sofrasında düzenlenen toplantıya Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü İsmail Efe, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Ak İl Genel Meclis Üyeleri Abdürrahim Öztürk ve M. Cahit Kaya, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Fevzi Paşa Mahalle Muhtarı Ali Osman Çolak, Zeytin yağı işletmecileri ve üreticileri ile basın mensupları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir ilki düzenlenen Zeytin Festivalinin içeriği ve yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgiler aktardı. Gökdemir geçen yılki Festival'de Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliğinin Genel Kurulunun da yapıldığını hatırlatarak "Biz bu birlik kapsamında Fas'tan bir kardeş şehir edindik. Onlar da Ağustos ayı içerisinde Didim'e gelmeyi ve 4 günlük ziyaret kapsamında ilçe hakkında bilgi edinmek istediklerini ifade ettiler. Biz de kendilerini Ağustos ayında değil, Zeytin Festivali yapacakları tarihte ağırlamayı istediğimizi söyledik. Festival tarihini kendilerine bildireceğimiz ve o tarihte Didim'e beklediğimizi söyledik. Onlarda kabul ettiler. Festival tarihimiz belli olduğunda 4 gün boyunca Fas heyetini Didim'e ağırlayacağız."dedi. Gökdemir Akdeniz Zeytin şehirleri gibi Türkiye'de de Zeytin Şehirleri Birliğinin kurulması noktasında adım attıklarını ve diğer odalardan da bu konuda destek aldıkları takdirde başarılı olunacağını dile getirdi.

"KOMİSYON ÖNERİSİ."

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise Geçen yıl ki etkinliklerden farklı olarak yeni etkinliklerin yapılması gerektiğine vurgu yaparak "Öncelikli olarak tarih belirlenmeli; ardından da bir alt komisyon kurularak içerik hazırlanıp bu içerik görüşülmeli."dedi.

Akyeniköy Belediye Meclis Üyesi ve Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Ak ise Festivalin bir ayağının Akyeniköy olması gerektiğini dile getirip, belde de yapılacak etkinliklerin üretici açısında verimli olacağını söyledi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise geçen yıl yapılan Festivalin üst düzeydekileri hitap eden konumda olduğunu ve halka inemediğini dile getirerek "Bu yılki Festivalde merkez Akyeniköy olmalı ve büyük firmalar ile üreticiler burada buluşturulmalı. Akyeniköy'e hareket getirmeli."dedi.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu Akyeniköy'de etkinliklerin olmasının işletmeciler ve üreticiler açısından verimli olacağını Pazar oluşturularak halkında malını getirmesi gerektiğini söyledi. Karşılıklı fikir alış verişlerin ardından kurulacak komisyona üyeler belirlendi. Buna göre hazırlanan komisyona İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü İsmail Efe, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Ak, İl Genel Meclis Üyeleri Abdürrahim Öztürk ve M. Cahit Kaya, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Fevzi Paşa Mahalle Muhtarı Ali Osman Çolak ve üretici Murat Mumcu yer aldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim 2. Zeytin Festivalinin Ön Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement