Din Görevlilerine Yönelik Düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Kursu Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Din Görevlilerine Yönelik Düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Kursu Tamamlandı

Din Görevlilerine Yönelik Düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Kursu Tamamlandı

Din hizmetleri kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Nevşehir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma Kursu” sona erdi.

28.03.2014 17:04

Din hizmetleri kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Nevşehir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Kursu" sona erdi.

Kapadokya Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 5 makamda güzel ezan okuma kursunda ve Kayseri Sadıklar Camii İmam-Hatibi Ali Birinci'nin Formatör öğretici olarak görevlendirildiği kursta, kursiyerler Saba, Uşşak, Rast, Segah ve Hicaz makamlarında okuma dersi aldılar.

Kurs sonunda düzenlenen belge törenine, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları A. Celalettin Altunkaya ve yaşar Bolat, Rehber Öğretici Ali Birinci ve 21 kursiyer katıldı. Törende kursiyerler beş makamda okudukları Ezan ve öğrendikleri ilahileri sergilediler.

İl Müftüsü Yakup Öztürk; "Nevşehir'de ezanlarımızın her camide kendi hocaları tarafından okunmasını istiyoruz. Ancak bu ezanların kulağa hoş, gönle huzur verecek bir seda ve eda ile okunmasını da istiyoruz. Bu da ancak yetişmiş ehil personelle gerçekleşebilir. Bunun için Nevşehir'de 3.sünü gerçekleştirdiğimiz "Ezan-ı Güzel Okuma Kursu" nu tamamlamış bulunuyoruz. Emeği geçen Formatör Ali Birinci hocamıza ve kursa katılan, namaza çağrı ve davet olan Ezan-ı Muhammediyi en güzel şekilde okumak için gayret sarfeden kursiyer meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum" dedi.

Rehber Öğretici Ali Birinci ise; "Yaklaşık bir aydır devam eden kursumuzda arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalıştık, büyük bir çaba sarf ettiler. Değerli hocalarımızdan öğrendikleri bilgileri geliştirmelerini temenni ediyor ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kursa katılan Din görevlilerinin organizesinde sponsorluğunu ise kursiyerlerin yaptığı veda yemeği Kapadokya Kültür Merkezinde verildi. Yemek sonrası kursiyerler tarafından hazırlanan yöreye ait el işlemeli tabak ve Angorayı Rehber öğretici Ali Birinici'ye İl Müftüsü Yakup Öztürk, günün anısı olarak hediye etti.

Program, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları A. Celalettin Altunkaya, Yaşar Bolat, Rehber Öğretici Ali Birinci ve kursiyerlerin günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmesi ile birlikte sona erdi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Din Görevlilerine Yönelik Düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Kursu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement