Disk Çalışanları Sibel Uyar'ı Ziyaret Ettiler - Son Dakika
Yerel

Disk Çalışanları Sibel Uyar'ı Ziyaret Ettiler

Disk Çalışanları Sibel Uyar\'ı Ziyaret Ettiler

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK çalışanları seçimleri kazanarak Urla’nın ilk kadın belediye başkanı olan Sibel Uyar’ı tebrik etmek için ziyarette bulundular.

09.04.2014 12:21

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK çalışanları seçimleri kazanarak Urla'nın ilk kadın belediye başkanı olan Sibel Uyar'ı tebrik etmek için ziyarette bulundular.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası çalışanları Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ı makamında ziyaret ettiler. Seçimleri kazanarak Urla'nın ilk kadın Belediye Başkanı olan Sibel Uyar'ı tebrik etmek için gelinen ziyarete DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Cafer Konca, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener, 4 ve 5 nolu şube sekreterleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Urla Belediyesi İş Yeri Temsilcileri katıldı.

Başkanlığı için Sibel Uyar'ı tebrik eden DİSK Genel Başkanı Kani Beko bundan sonraki dönemde birlikte çalışacaklarını söyledi. Çalışanların iş güvenliğine ve haklarına sahip çıkmak için hizmet ettiklerini belirten Beko "Her siyasi dönemden sonra olan belediye işçilerine oluyor, onların haklarını korumakla yükümlüyüz. Üniversitelerin, tabib odalarının genel kadrolarına, Van'dan, Kars'tan, diğer illerden gelen kişilere her yıl belirlediğimiz yerlerde eğitim veriyoruz. Bu ülkenin geleceği ile ilgili önlerini açmaya çalışıyoruz" dedi.

Seçimlere üç gün kala bir önceki Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'nun belediyenin taşeron işçilerini sendikalı yapma girişimini eleştiren Beko "Bir örgütlenme çalışması yapıldı ancak bu çalışma ile iş güvenliği sağlanmadı" derken Genel İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener "Urla'daki mevcut kriz doğduğunda İskele'de toplandık. Çalışanlarımıza, belediye bünyesindeki taşeron işçilere bunun bir şov olduğunu anlatın dedik. Burada emeğin sömürülmesi sözkonusu" diye konuştuk. İlk defa bayan bir belediye başkanı ile çalışacakları için çok mutlu olduklarını vurgulayan Sevgener "Uzun yıllar birlikte çalışacağız. İlk defa bir belediye başkanı çalışma huzuru ve çalışma barışı için bizden destek istedi. Bunun için size çok teşekkür ederiz. Ne zaman, ne şekilde, ne talep ederseniz başımızın üzerinde yeriniz var" dedi.

"Herkes özgür, benim için çalışsın demiyorum ama yandaş olduğu için belediyede çalışmamalı" diyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar: "Sadece işlerini iyi yapsınlar. Çalışan ile çalışmayan belli olsun istiyorum. İşe göre çalışan almak, ihtiyaca göre çalışmak önemli" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda DİSK Genel Başkanı Kani Beko DİSK adına Sibel Uyar'a atkı armağan ederek "Ömür boyu bu atkı boynunuzdan eksik olmasın" temennisinde bulundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Disk Çalışanları Sibel Uyar'ı Ziyaret Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement