DİSK ve KESK Uludere'de Yaşamını Yitirenlerin Ailelerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

DİSK ve KESK Uludere'de Yaşamını Yitirenlerin Ailelerini Ziyaret Etti

DİSK ve KESK'inde aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarının genel başkanları, Uludere'de meydana gelen olayda yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret etti.

29.07.2012 19:20  Güncelleme: 00:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarının genel başkanları, Uludere'de meydana gelen olayda yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Erol Ekinci, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Başkanı Özdemir Aktan, Türkiye İnsan Hakları Vakfı

(TİHV) Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, Uludere'ye gelerek, Gülyazı Camisi'nde, olayda yaşamını yitiren 34 kişinin ailesine başsağlığı diledi.

Ziyaretlerinin amacının yaşanan acıları paylaşmak ve başsağlığı dilemek olduğunu ifade eden sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, olayın faillerinin peşini bırakmayacaklarını belirtti.

TMMOB Genel Başkanı Soğancı, burada yaptığı açıklamada, yaşanan olayın Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu gösteren önemli bir olay olduğunu, bu olayda hayatını kaybeden gençlerin resimlerini gördüklerinde duygulandıklarını söyledi.

Yaşanan acıyı paylaştıklarını ifade eden Soğancı, "Türkler ve Kürtlerin bir coğrafyada birlikte yaşadığı, dostça sarıldığı, birbirlerinin ellerini tuttuğu bir ortamda yaşanan katliamı duyduğumuzda mantığımızın donduğunu, hafızamızın alamadığını, sesimizin kesildiğini belirtmek isterim. Tüm annelerin elini öpüyoruz" dedi.

TTB Genel Başkanı Aktan da birlik üyelerinin baş sağlığı dileklerini getirdiğini ifade ederek, ailelerin yaşadıkları acıyı kendi acıları kabul ettiklerini belirtti.

Olayın takipçisi olacaklarını vurgulayan Aktan, ülkede barışa büyük ihtiyaç duyulduğu sırada böyle bir olayın gerçekleşmiş olmasının kalpleri derinden yaraladığını bildirdi.

Heyet, daha sonra Gülyazı köyüne geçerek olayda yaşamını yitiren 34 kişinin mezarlarını ziyaret etti.

-"Sorumlular yargı önüne çıkarılmalı"-

Burada heyet adına açıklama yapan KESK Genel Başkanı Özgen, olayın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen gereken özrün dilenmediğini, sorumluların yargı önüne çıkarılmadığını söyledi.

Özgen, iş bulamadıkları için sınır ticareti yapmaya itilen gençlerin

"kaçakçı" olarak tanımlandığını ve olayın tazminat ile kapatılmaya çalışıldığını ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Yaşanan katliamda ailelerin acısını 'kan parası' değil, faillerin yargı önüne çıkarılması dindirebilir. Ne yazık ki bir arada yaşama umudu, çatışma ve şiddet ortamının her geçen gün biraz daha geniş bir alana yayılmasıyla giderek sönmektedir. Bizler daha eşit, özgür ve demokratik bir ülkede bir arada yaşam umudunu koruyan ve bu uğurda sonuna kadar mücadele edecek emek ve meslek örgütleri olarak, devleti yaşananları bir katliam olduğunu kabul etmeye, sorumlu ve faillerinin yargı önüne çıkarılması için üzerine düşen vazifeyi yapmaya davet ediyoruz."

Açıklamanın ardından heyet, Mardin'e geçti.

Muhabir: Cafer Balık/ Sema Kaplan

Yayıncı: Tarkan Demir - ŞIRNAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel DİSK ve KESK Uludere'de Yaşamını Yitirenlerin Ailelerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement