"Diyabeti Durduralım" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Diyabeti Durduralım" Projesi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ersin Akarsu, dünyada ve Türkiye'de diyabet sıklığının gittikçe arttığını bildirdi.

22.11.2011 11:00

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Akarsu, dünyada ve Türkiye'de diyabet sıklığının gittikçe arttığını bildirdi.

Akarsu, yaptığı açıklamada, son 10 yılda Türkiye'de diyabet sıklığının yüzde 7'lerden yüzde 14'lere ulaştığını belirtti.

Böyle hızlı artan bir hastalık olan diyabete karşı mücadele bilinci oluşturmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Diyabet Vakfı koordinatörlüğünde "Diyabeti Durduralım" projesi başlatıldığını ifade eden Akarsu, şunları kaydetti:

"Projenin amacı diyabetle mücadele bilincinin geliştirilmesi ve toplumda farkındalık oluşturmaktır. Diyabetle mücadele için toplumda düzenli egzersiz ve spor bilincinin geliştirilmesi oldukça önemlidir. Spor ve egzersiz, obeziteyi önlemek için ve tüm vücut sağlığı için gereklidir. Egzersiz, hem diyabetin önlenmesi ve hem de tedavisinin ayrılmaz bir parçasıdır. Diyabetle mücadelede egzersiz ve spor yanı sıra, doğru beslenme de önemlidir. Egzersiz ve doğru beslenme alışkanlığı, diyabetin hem gelişiminin önlenmesi hem de diyabetin vücuda zararlarının önlenmesi için gereklidir. Dünyada ve Türkiye'de diyabet sıklığı gittikçe artıyor."

Akarsu, proje kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinde "sağlıklı yaşam" yürüyüşü yapıldığını, Gaziantep'te de yürüyüşün Kavaklık'ta gerçekleştirildiğini belirtti.

Yürüyüşe Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in de aralarında bulunduğu 100'e yakın kişinin katıldığını ifade eden Akarsu, projelerini Gaziantep'te destekleyen katılımcılara teşekkür etti.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Diyabeti Durduralım' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement