Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Dpü'ye Geliyor - Son Dakika
Yerel

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Dpü'ye Geliyor

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Dpü\'ye Geliyor

Diyanet İşler Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez'in, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından 7 Kasım günü düzenlenecek olan 'Ahteri ve Dönemi' konulu sempozyuma katılacağı bildirildi.
Ahteri ve Dönemi Sempozyumunun...

05.11.2013 12:01

Diyanet İşler Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından 7 Kasım günü düzenlenecek olan 'Ahteri ve Dönemi' konulu sempozyuma katılacağı bildirildi.

Ahteri ve Dönemi Sempozyumunun açılışında Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, TDK Başkanı Mustafa S. Kaçalin, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak ve Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Karaaslan birer konuşma yapacaklar.

Sempozyumun açılış konuşmalarının ardından, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Ahmet Saim Kılavuz'un panel başkanlığını yapacağı panelde; Türk Dil Kurumu Üyesi Ahmet Kazım Ürün "Sözlük", Sebahattin Zaim Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Turan Koç, Din Dili Felsefi Yaklaşım, Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr.Süleyman Uludağ ise "Din Dili Olarak Türkçe" başlıkları altında düşüncelerini dinleyicilerle paylaşacaklar.

Ayrıca 3 gün boyunca sürecek ve Kütahya'nın yetiştirdiği değerlerden birisi olan Ahteri Muslihiddin Efendi' ve dönemini içeren sempozyumda, Türkiye'nin değişik üniversitelerinden ve illerinden katılacak akademisyen ve araştırmacılar Ahteri Muslihiddin Efendi, Ahteri Sözlüğü ve dönemi ile bildiri sunacaklar.

DPÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Bilal Kemikli, Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin kuruluşunun birinci yılına geldiğini ve ek yerleştirmelerde yerleşen öğrencilerle eğitime başladıklarının kaydederek, İlahiyat Fakültesi, kuruluşunun birinci yılında ulusal bir sempozyuma ev sahipliği yaptıklarını bildirdi.

DPÜ İlahiyat Fakültesi tarafından 7-9 Kasım 2013 tarihlerinde DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde gerçekleşecek olan sempozyumun konusunun, Kütahya'nın yetiştirdiği değerlerden birisi olan Ahteri Muslihiddin Efendi ve dönemini içerdiğini ifade eden Prof.Dr.Kemikli, Muslihiddin Efendi'nin ilim ve kültür hayatımıza kazandırdığı en önemli eserin Ahteri Kebir Sözzlüğü olduğunu ve Kütahya'da yazıldığını, Muslihiddin Efendi'nin, hem müderris ve hem de önemli bir müellif olarak sözlükten başka, Fıkıh, Hadis ve İslam Tarihi alanında yazdığı eserlerle de dikkat çektiğini ifade etti.

Dekan Kemikli, Muslihiddin Efendi'nin eserlerini, yetiştiği ortamı ve ders verdiği Haliliye Medresesine dair kıymetli tebliğleri içeren sempozyumun, şehir kültürüne ve ilim hayatına önemli bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Dpü'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement