Diyarbakır'da 270 Aşçı Bir Araya Gelecek - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da 270 Aşçı Bir Araya Gelecek

Diyarbakır\'da 270 Aşçı Bir Araya Gelecek

Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenleyeceği yemek yarışmasına 270 aşçı katılacak.

18.04.2014 22:21  Güncelleme: 22:40

Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği yemek yarışmasına yurdun çeşitli illerinden 270 aşçı katılacak.

Diyarbakır'ın tarihi Keçi Burcu'nda bir araya gelen yaklaşık 20 aşçı adına açıklama yapan Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği Başkanı Gökhan Gümüş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenleyecekleri bu yarışmayla, Güneydoğu Anadolu bölgesinin unutulan yemeklerini tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Yarışmacıların Türk mutfağından yemekler yapacağını anlatan Gümüş, yarışmaya 50'si Güneydoğu'dan olmak üzere ülke genelinden 270 aşçının katılacağını belirtti. Gümüş, yarışmada, Türkiye'de yemek konusunda ün yapmış 44 kişilik jürinin değerlendirme yapacağını söyledi

Gökhan Gümüş, "Lezzetlerimiz farklı olsa da kardeşliğimiz bir" sloganıyla düzenledikleri yarışmayla turizme katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "Bizler sivil toplum örgütü olarak barış sürecine ilk defa yapacağımız yarışmayla destek vermiş olacağız" dedi.

Yarışmanın yarın Sümerpark'ta gerçekleştirileceği belirtildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 270 Aşçı Bir Araya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement