Diyarbakır'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Kültür Sanat

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (ddt), 'Ölümü Yaşamak' ile 'Titil ile Bibil' Oyunlarını Sahneleyecek

02.12.2010 10:38

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), 'Ölümü Yaşamak' ile 'Titil ile Bibil' oyunlarını sahneleyecek.

DDT, bu hafta da büyük ilgiyle izlenen Orhan Asena'nın yazdığı, Tamer Levent'in yönettiği 'Ölümü Yaşamak' adlı oyununu seyircisi için tekrar sahneleyecek.

Kan davasının anlatıldığı oyunda, Ebru Nil Aydın, Filiz Kılıç, Pınar Gün, Şivan Binici, Yurdaer Okur, Ali Çelik, Uğur Çınar, Murat Bölük, Dilek Alpaslan, Faruk Acar, Ercan Kılıçarslan, Zehra Takmaz, İbrahim İçözlü, Sebahat Kızılkaya ve Hasan Çatalkaya rol alıyor. Yönetmen yardımcılığını Orkun Gülşen, Şamil Kafkas ve Yurdaer Okur'un yaptığı, dekoru Hakan Dündar'a, kostümü Sevgi Türkay'a, ışığı İzzettin Biçer'e ait oyun 2, 3 ve 4 Aralıkta Orhan Asena Sahnesi'nde izlenime sunulacak.

DDT, küçük seyircileri için de Habib Bektaş'ın yazdığı, Özlem Gür'ün yönettiği, reji yardımcılığını Şivan Binici ve Gülhabar Bozkurt'un yaptığı, dekor ve kostümü Melih Karakurt, ışığı İzettin Biçer'e, Ercan Kılıçarslan, Zehra Takmaz, Okan Koç, Çetin Karakul, Sebahat Kızılkaya, Faruk Acar ve Şivan Binici'nin rol aldığı 'Titil ile Bibil'i 5 ve 8 Aralıkta sahneleyecek.

- MARDİN-

Mardin'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisinde açılışı yapılan 'Abidin Dino Mardin'de' adlı sergi devam ediyor. 'Abidin Dino Mardin'de' başlıklı sergide, sanatçının 1930-1990 yıllarına ait 255 eseri yer alıyor. Eserler, Güzin Dino, Ferit Edgü ve Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi koleksiyonlarından seçilerek bir araya getirildi. İlk kez bu sergi kapsamında sanatçının vefatından sonra gün ışığına çıkan 'Lazlar' serisi de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sergide, Abidin Dino'nun oto portreleri, eller ve yörükler serilerinden örnekler, Roma Olimpiyatları çizimleri ve 1966 Dünya Futbol Şampiyonası için çektiği 'Goal!' filmi için hazırladığı resimli taslaklar, sanatçının 1968 Paris öğrenci olaylarını belgelediği resimler, Yaşar Kemal'in 'Deniz Küstü' adlı romanı için hazırladığı illüstrasyonlar ve hastalık dönemlerini karikatürize ettiği 'Acının Resimleri', 'Ak la Ka ra' serisine ait tuvaller ve çiçek resimleri serginin dikkati çeken eserleri arasında yer alıyor.

Sergi 1 yıl süreyle açık kalacak.

(MRL-EK-MHD) - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement