Diyarbakır'da Mezopotamya Spor Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Mezopotamya Spor Festivali Başladı

Diyarbakır\'da Mezopotamya Spor Festivali Başladı

Mezopotamya Spor Festivali’nin açılışında konuşan Büyükşehir Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, "Ortadoğu’da halklar arasında bir savaş var. Ama Kürt halkı bir örnek olarak üçüncü bir yol inşa ediyor” dedi.

24.06.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mezopotamya Spor Festivali'nin açılışında konuşan Büyükşehir Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, "Ortadoğu'da halklar arasında bir savaş var. Ama Kürt halkı bir örnek olarak üçüncü bir yol inşa ediyor" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği ve Mezopotamya Kulüpler Birliği'nin desteklediği 'Mezopotamya Spor Festivali' Atatürk Stadyum'da düzenlenen etkinliklerle başladı. Suriye, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Bölgesi, Avrupa'nın bir çok ülkesinde bin 300 sporcunun katıldığı futbol, basketbol, tekvando, voleybol, hentbol, atletizm, masa ve kort tenisi, karate, görme engelli judo ve tekerlekli sandalye basketbolu branşlarında mücadele edeceği festival 6 gün sürecek.

Festivalin startı Dağkapı Meydanı'ndan Atatürk Şehir Stadyumu'na kadar yapılan yürüyüşle verildi. Yürüyüşe Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, Sur Belediye Eşbaşkanı Seyit Narin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulüp eşbaşkanları ve yöneticileri, Mezopotamya Kulüpler Birliği bileşenleri ve sporcular katıldı. Her grup kendine özgü renkte ve üzerinde katıldıkları bölgenin adının yazılı olduğu tişörtler giydi. Gençlerin yürüyüşüne Dicle Fırat Kültür Merkezi erbane grubu eşlik etti.

Atatürk Stadyumu'na ulaşan gençler burada stadyum içerisinde kortej şeklinde yürüyerek, izleyenleri selamladı. Festivalin açılışı Van ve Amedspor takımlarının oynadığı geleneksel Kürt oyunu olan Bıre müsabakasıyla başladı. Müsabakayı Van ekibi kazandı.

Bıre müsabakasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ve Efrin kadın futbol takımları karşı karşıya geldi. Hakemsiz ve centilmenlik örnekleriyle gerçekleşen karşılamada Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor sahadan galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından da her iki takımın sporcuları el ele tutuşarak tribünleri selamladı. Daha sonra festivale katılan tüm sporcular ve izleyiciler hep birlikte halay çekti.

Müsabakaların ardından bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, katılımcı sporculara başarılar dileyerek, Diyarbakır'ın sporcuları ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi. Anlı, bugün burada bir kez daha buna özgür yaşamı kendi elleriyle öreceklerini belirterek, "Ortadoğu'da halklar arasında bir savaş var. Ama Kürt halkı bir örnek olarak üçüncü bir yol inşa ediyor" dedi.

Türk, Kürt, Fars, Arap tüm halkların birlikte yaşayacağı bir yaşamı inşa edeceklerini kaydeden Anlı, Kürtlerin sadece kendini değil, Ortadoğu'daki tüm halkların birlikteliğini esas aldıklarını söyledi.

Anlı'nın konuşmasının ardından etkinlik, Beytocan, Zelal Gökçe, Metin Kahraman, Karmate ve Servet Kocakaya'nın söylediği şarkılarla devam etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Mezopotamya Spor Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement