Diyarbakır'daki Kck Davası - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki Kck Davası

Diyarbakır\'daki Kck Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin davada, sanıklar "mahkemenin huzurunu bozduğu" gerekçesiyle duruşma yapılmadı.

15.02.2013 14:51

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin davada, sanıklar "mahkemenin huzurunu bozduğu" gerekçesiyle duruşma yapılmadı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu 108 sanıktan 57'si hazır bulunurken, 51 sanık ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Duruşmaya katılan tutuklu sanıkların siyah giyindikleri görüldü.

Duruşmada, söz alan tutuklu sanık Senanik Öner, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle duruşmanın başka bir gün yapılmasını istediklerini belirtti.

Mahkeme başkanı ise, "Duruşmada, ara karar verilmesi dolayısıyla devam etmek zorundayız" dedi.

Mahkeme başkanının sözlerinin ardından sanıklar ayağa kalkarak kararı protesto etmek amacıyla alkışladılar. Mahkeme başkanı ise sanıkların yerlerine oturmaları için ikazlarda bulundu. Mahkeme başkanı, ikazlara rağmen eylemlerine devam eden sanıkları, "mahkemenin huzurunu bozduğu" gerekçesiyle salonunda dışarı çıkardı.

Mahkeme heyeti, ara kararın açıklanması için duruşmaya kısa bir ara verdi.

Aranın ardından soruşturma savcısı İbrahim Baytekin, dosyada yargılanan bazı sanıkların katıldığı eylemlerin şiddet içerikli eylem iddialarının olmadığını belirterek, şöyle dedi:

"Cumhuriyet Savcısı, iddianameyi evde, emniyette ve her yerde hazırlayabilir. Bu iddialar soyut iddialardan ibarettir. Görülen duruşmada tutuklu yargılanan Fırat Anlı, Ahmet Ertak, Arslan Özdemir, Esma Güler, Dirayet Taşdemir, Hüseyin Kalkan, Hasan Öner, Ferhan Türk, Leyla Deniz ve Besime Gonca'nın tahliyesini, diğer tutuklu sanıkların ise tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyorum."

Sanık avukatlarından Mehmet Emin Aktar da, duruşmanın ilk gününden beri tahliye taleplerinin olduğunu aktararak "Biz hiç kimseye kişisel kırgınlık içinde değiliz. Sadece görevimizi yapıyoruz. Bunu yaparken de mahkeme heyetini rahatsız ederiz. Bu mahkemenin dikkatini çekmek içindir." diye konuştu.

Mahkeme, ara kararlarını açıklamak üzere duruşmayı 18 Şubat'a erteledi.

Muhabir: Aziz Aslan/ Nurten Aslan

Yayıncı: Behçet Güngör - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki Kck Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement