Diyarbakır Osb'nin Alt Yapısına 1 Milyon 150 Bin TL'lik Yatırım - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Osb'nin Alt Yapısına 1 Milyon 150 Bin TL'lik Yatırım

Diyarbakır Osb\'nin Alt Yapısına 1 Milyon 150 Bin TL\'lik Yatırım

Karacadağ Kalkınma Ajansı, son dönemde işadamlarının yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) altyapısına 862 bin liralık hibe sağlayacak.

26.03.2013 17:42

Karacadağ Kalkınma Ajansı, son dönemde işadamlarının yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) altyapısına 862 bin liralık hibe sağlayacak. OSB'nin elektrik, yol ve kanalizasyon yapılarının iyileştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek projelerin yatırım tutarı OSB yönetiminin katkısıyla birlikte 1 milyon 150 bin liraya ulaşacak.

2013 yılında yürütülecek Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı çerçevesinde Diyarbakır OSB ile Karacadağ Kalkınma Ajansı arasında destek sözleşmesi ajans hizmet binasında imzalandı. Sözleşmeye OSB adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Beşir Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Türk, Karacadağ Kalkınma Ajansı adına ise Ajans Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun imza attı. Törende konuşan Beşir Yılmaz, "Ajansla gerçekleştireceğimiz iki projeyle OSB'imiz, gelişmiş OSB'ler arasında girmeye bir adım daha yaklaşmış olacak. Birincisi elektrik altyapısını güçlendirmeye yönelik projemiz. Bu proje ile yatırımcılarımızın en büyük sorunlarından bir olan elektrik kesintilerine son vereceğiz. Daha kaliteli ve sürekli elektrik sağlayacağız. Kesintisiz enerjinin kesintisiz kalkınmanın temeli olduğuna inanıyoruz. İkinci projemiz ise OSB'deki kanalizasyon ve yolların yapımına yönelik olacak. Bu kapsamda bir kilometrelik kanalizasyon altyapısı yenilenecek. 200 adet rögar kapağı değiştirilecek. 7 kilometrekare parke yol modernize edilecek. 2 bin 400 metrekare yeni parke taş döşenecek. 8 adet yangın müdahale noktası oluşturulacak. Amacımız, Yeni Teşvik Sisteminin Diyarbakır için yarattığı fırsatlardan yararlanmak için OSB'mizin altyapısını hazırlamak. Bu konuda yoğun çaba gösteren ve bizlere önemli katkılar yapan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vali Mustafa Toprak'a katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun ise, büyük yatırımların Diyarbakır'a gelmesini sağlamak adına OSB'ye destek verdiklerini söyledi. Altyapı sorunlarını çözmeden yeni yatırımcının gelmesinin çok zor olduğunu belirten Karakoyun şunları ifade etti:

"Diyarbakır'da sanayi gelişiyor. Yeni teşvik sisteminde Diyarbakır'ın 6. bölgede yer almasıyla birlikte OSB'ye yatırım amacıyla yer tahsisi için yoğun bir talep var. İlimize büyük yatırımcı çekmek için mutlaka altyapı sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor. 2013 yılında OSB ve altyapı sorunlarını çözme adına ilk kez mali destek programlarına Sanayi Altyapısı Mali Destek Programını ekledik. Ajans olarak Diyarbakır OSB'nin iki projesine 862 bin TL'lik hibe sağlayacağız. OSB yönetiminin katkısıyla birlikte toplam 1 milyon 150 bin liralık kaynak OSB'nin altyapısının iyileştirilmesine harcanacak." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır Osb'nin Alt Yapısına 1 Milyon 150 Bin TL'lik Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement