Diyarbakır Suriye'ye Yardım Malzemesi Gönderdi - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Suriye'ye Yardım Malzemesi Gönderdi

Diyarbakır Suriye\'ye Yardım Malzemesi Gönderdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 4 kamyon temel ihtiyaç maddesini araçlara yükleyerek Suriye'ye gönderdi.

28.02.2013 11:48  Güncelleme: 11:50

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin başlattığı Suriye'ye yardım kampanyasında toplanan 4 kamyon temel ihtiyaç maddesi araçlara yüklenerek Suriye'ye gönderilmek üzere yola çıktı.

Diyarbakırlıların ve

çeşitli sivil toplum örgütlerinin ulaştırdığı malzemeler arasında toplamda 42 ton un, 2 ton şeker, 1050 litre yağ, 3 ton pirinç ve bulgur, kuru bakliyat, çocuk maması, çocuk bezi ve muhtelif gıda toplandı. BDP İl Eşbaşkanı Mehmet Emin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Dağ, Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Güler Menteş, Sur Belediyesi Başkan Vekili Turki Gültekin ve Barış Meclisi'nden Seydi Fırat yardım malzemelerini kamyona taşıyarak Suriye'ye gönderdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkarı Baydemir, yaptığı konuşmada "Rojava'daki halkımızı bu dar gününde yalnız bırakmayan Diyarbakır'daki halkımıza şükranlarımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ve Sur belediyelerinin birlikte yürütmüş olduğu Suriye halkıyla dayanışmasının devam edeceğini söyleyen Baydemir, "İlk etapta 4 kamyon temel ihtiyaç maddesi olan un, şeker, yağ, kuru bakliyat, salça, çocuk bezi ve çocuk maması gibi malzemelerden oluşan yardımlar yola çıkıyor. Bu destekler devam edecek. Umudumuz bu dayanışmanın büyüyerek çoğalmasıdır" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır Suriye'ye Yardım Malzemesi Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement