Diyarbakır Valisi Kıraç'tan Engellilere Müjde - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Valisi Kıraç'tan Engellilere Müjde

Diyarbakır Valisi Kıraç\'tan Engellilere Müjde

Vali Kıraç, SYDV tarafından engellilere yönelik hazırlanan Ayakkabı İmalatçılığı Atölyesi Projesi kapsamında İşkur tarafından düzenlenen ve 2 ay sonra sona erecek kursun sürdürüleceği müjdesini verdi.

18.02.2014 17:25

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından engellilere yönelik hazırlanan Ayakkabı İmalatçılığı Atölyesi Projesi kapsamında İşkur tarafından düzenlenen ve 2 ay sonra sona erecek kursun sürdürüleceği müjdesini verdi.

Vali Kıraç, SYDV tarafından ilde istihdamın artırılması, bedensel engellilerin kalifiye eleman olarak topluma kazandırılması amacıyla hazırlanan "Ayakkabı İmalatçılığı Atölyesi Projesi kapsamında İşkur tarafından 21 Ekim 2013 tarihinde düzenlenen ve 2 ay sonra sona erecek kursu ziyaret ederek, kursta üretim yapan 20 bedensel engelli ile sohbet etti.

Vali Kıraç daha sonra vakıf tarafından Zihinsel Engelliler Derneği işbirliğiyle İşkur tarafından zihinsel engellilere yönelik düzenlenen 7 ay süreli mesleki yeterlilik kazanmaya yönelik ayakkabı ve ve çanta tamiratı kursunu ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Engellilerin topluma kazandırılmasına yönelik projelerin sürdürüleceği müjdesini veren Vali Kıraç, kurs kapsamında da desteklerinin süreceğini belirtti. 2 kursiyerin maddi gerekçelerle evlenemediği bilgisini alan Vali Kıraç, çiftin evlenmesi için gereken desteğin sunulacağını belirtti.

Daha sonra SYDV ve Altınokta Körler Derneğince düzenlenen Islak Mendil Üretim Projesi kapsamında gerçekleştirilen kursu tamamlayan görme ve bedensel engellilere sertifikalarını veren Vali Kıraç, burada yaptığı konuşmada, kursların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Amacın insanları kendi ayakları üzerinde duracak bir mertebeye getirmek olduğunu ifade eden Kıraç, insanlara balık tutmayı öğretmenin önemini vurguladı.

Kıraç, asli işlerinin bu tür projelere ağırlık vererek girişimcileri ortaya çıkarmak olduğunu kaydederek, şöyle dedi:

"Bunu da sağlamanın tek yolu beceriyi geliştirmekten geçiyor. Şu an bölgenin en büyük sorunu işsizlik. Bunun yolu da mesleksizlikten geçiyor. İnsanlar meslek sahibi olmadan iş sahibi olamıyorlar. Bölgedeki esnafın buraya biraz kulak vermesini istiyoruz. İhtiyaç duyulan ıslak mendillerin buradan temin edilmesi halinde hem ürün ucuza mal edilmiş hem de buradaki arkadaşlarımız ekmek yemiş olur."

Altınokta Körler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Mehmet Akif Karataş da, dernek olarak düzenledikleri kurslarla engellilerin istihdam edilmelerini amaçladıklarını anlatarak, iş adamlarından bu konuda destek beklediklerini belirtti.

Karataş desteklerinden dolayı Vali Kıraç'a plaket sundu. Vali Kıraç da kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır Valisi Kıraç'tan Engellilere Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement