Doğan: "Ders Alınmalı" - Son Dakika
Yerel

Doğan: "Ders Alınmalı"

Doğan: "Ders Alınmalı"

Futboldaki ‘sarkık libero’ teriminin Aydın’daki karşılığı olan Gökhan Doğan, futbol hayatını anlattı.

17.06.2014 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Futboldaki 'sarkık libero' teriminin Aydın'daki karşılığı olan Gökhan Doğan, futbol hayatını anlattı.

Aydınspor'un efsane hocası Necdet Zorluer'in Aydınspor'a kazandırdığı isimlerden olan Gökhan Doğan, futbol kariyerini anlattı.

Bursa'da Sönmez Filament takımında oynarken menejeri Niyazi Konuşmaz 'ın kendisini Turgutluspor'a kazandırdığını anlatan Gökhan Doğan, "Turgutluspor'da sarkık libero olarak oynadım. Teknik direktörler her zaman tecrübeli, hata yapma oranı düşük futbolcuları libero oynatmak isterdi. Ancak, ben henüz 23 yaşında sarkık libero oynadım. Daha sonra Dardanelspor beni istedi. Başkan Niyazi Önen, transfer etti. Dardanelspor Süper Lig'e çıktı. Forma şansımın azaldığını düşündüm. Yabancı oyuncular transfer edildi. Aydınspor beni çok istiyordu. Aydınspor'a transfer oldum. Necdet Hoca'nın sayesinde siyah-beyazlı formayı giydim ve Aydın'da kaldım. Hayatımı Aydın'da devam ettiriyorum"dedi.

UNUTAMADIĞI MAÇLAR

Rasim Kara, Raşit Çetiner,Behiç Funda gibi önemli teknik direktörlerle çalışma fırsatı bulunduğunu anlatan Gökhan Doğan, "Aydın'da da çok değerli hocalarla çalıştım. Kenan Korkmaz'ı tanıma fırsatı buldum. Futbol kariyerimde Aydın'da unutamadığım meşhur 3 penaltı kaçırdığımız Dardanel maçı var. O maçta sakattım. Tribünden maçı izledim. Çok kötü bir durum yaşamıştık. Ayrıca, Antalya'da Kayserispor ile 2-2 berabere kaldığımız maçı unutamıyorum. Alabileceğimiz bir maçı kaybetmiştik. Maçın hakemi Gürcan oyuna girerken kural hatası yaptı. Kayserispor korner kazanmıştı. Gürcan, korner atılmadan önce oyuna girdi. Hakem, Gürcan'ın pozisyon almasını beklemeden korneri kullandırdı. Adam paylaşımından dolayı kalemizde beraberlik golünü görmüştük. Uzatmalarda ise pozisyonlar bulmuştuk ama atamamıştık. Hatta o dönem, 'finalleri kaybeden takım' olarak anılmıştık"dedi.

Futbol kariyerinde Aksarayspor forması giyerken Boluspor ile oynadıkları 3.Lig'deki şampiyonluk maçını da unutmadığını anlatan Gökhan Doğan şöyle konuştu:

"Aksaray'da 34 maçın 34'ünde forma giymiştim. Oysa Aksarayspor'a 3.yedek olarak gitmiştim. Ancak, forma savaşını kazandım. Müthiş bir anı yaşamıştım. Futbol kariyerimin en mutlu günlerinden biri o gündü"

AYDINSPOR'A KARŞI OYNAYAN FUTBOLCULAR EKSTRA MOTİVE OLUYORDU

Kendisinin Aydınspor'da forma giydiği dönemde hep hedefe giden bir takım kurulduğunu belirten Gökhan Doğan, "Bizim karşımıza çıkan futbolcular ekstra motive oluyordu. 'Acaba iyi oynarım da Aydınspor'a transfer olur muyum' diyordu. Bundan dolayı bazen zorlanıyorduk .Ama formamızın ağırlığını bildiğimiz için iyi skorlar alıyorduk. Özellikle Karşıyaka'ya karşı büyük bir üstünlüğümüz vardı. Altay'ı da o dönemde çoğu zaman geçiyorduk"şeklinde konuştu.

YENİLDİK Mİ UTANIRDIK

Aydınspor'da oynadığı dönemin başında Naif Oto ve Perinçek ailesiyle çalıştıklarını anlatan Gökhan Doğan, "Yönetim çok güçlüydü. Siyaset, politika yoktu. Her partiden insanlar maçlara geliyordu. Esnaflar, halk desteklerdi. Yenildiğimiz zaman gururumuzdan sokağa çıkamazdık. Yenilgilerden dersler çıkarmaya çalıştırdık"ifadelerini kullandı.

DERS ALINMALI

2.Lig'de mücadele eden Aydınspor 1923'ü değerlendiren Gökhan Doğan, geçtiğimiz sezondan ders alınması gerektiğinin altını çizdi. Gereksiz mevkilere gereksiz transferlerin yapılmaması gerektiğine dikkat çeken Gökhan Doğan şunları söyledi:

"Kanayan yara sağ kol ise, sağ kolu tedavi etmek gerek. Defansta problem varsa,hücuma transfer yapmamalı. Futbolcular, sürekli izlenmeli. İzlenen futbolcular alınmalı. Kısa vadeli düşünmemeli"

TESİS ŞART

Aydınspor 1923'ün son dönemde tesis konusunda büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Gökhan Doğan şunları söyledi:

"Bugün Karadeniz'de nereye boş alan görülse takımlar tesis yapılıyor. Ancak, Aydın'da bu durum böyle değil. Aydınspor 1923'ün acilen tesise ihtiyacı var. En büyük transfer belki de şu anda tesis"

UEFA B lisansının bulunduğuna dikkat çeken Gökhan Doğan, şu anda liginde lider olan Masterlar Turnuvası'nda Aydın'ı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını kaydederken sözlerini şöyle tamamladı:

"21 Haziran'da dernekleşen Masterlar'ın destek gecesi olacak. Aydın'ı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Yeni bir oluşum içindeyiz. Başarılı olmak için çalışıyoruz" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğan: 'Ders Alınmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement