Doğaya Yemler Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Doğaya Yemler Bırakıldı

Beypazarı ve Nallıhan ilçelerinde, soğuk havadan etkilenen yaban hayvanları için ormanlık alana ve kuş cennetine yem bırakıldı.

26.01.2012 10:40

Beypazarı ve Nallıhan ilçelerinde, soğuk havadan etkilenen yaban hayvanları için ormanlık alana ve kuş cennetine yem bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kar yağışının etkili olduğu Nallıhan Kuş cennetine, Sarıyar beldesi yaban koyunları üreme sahasına ve Beypazarı Başören köyü yakınlarındaki arazilere yem ve yonca bırakıldı.

Nallıhan kuş cenneti başta olmak üzere, Sarıyer beldesinde bulunan yaban koyunları üreme sahası ile Beypazarı ilçesinin Doğanyurt köyü ile Başören köyleri arasında kalan geyiklerin üreme sahası arazilerine de geyikler için yonca bırakıldığını belirten yetkililer, özellikle kış aylarında kar kalınlığının arttığı dönemlerde yaban hayvanlarını korumak ve onların karın altında ot bulamayacakları düşünülerek, bölgedeki alanlarda düzenli yemleme çalışması yaptıklarını söyledi.

Çalışmalar kapsamında Kuş cennetine, yaban koyunları üreme sahasına, Beypazarı ilçesindeki geyiklerin üreme sahası olan Keltepe bölgesinde bulunan Başören köyü ile Doğanyurt köyleri arasındaki sahalara toplam 1 tona yakın yonca ve besi yemi ve buğday bırakıldı.

Milli Parklar görevlileri bölgelerde sürekli denetimlerde bulunduklarını ve yaban hayatının canlılarını da sürekli takip ederek, onların kış şartlarında beslenmelerine önem verdiklerini dile getirdiler.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğaya Yemler Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement