Doğayla Baş Başa Tatilin Adresi: "Sakin Kent" Akyaka - Son Dakika
Yerel

Doğayla Baş Başa Tatilin Adresi: "Sakin Kent" Akyaka

Doğayla Baş Başa Tatilin Adresi: "Sakin Kent" Akyaka

Cittaslow Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında "Sakin Kent" ilan edilen Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesindeki butik otel ve apartlarda doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı Ziyaretçiler, beldede doğa yürüyüşü yapabiliyor, sportif etkinliklere ve tekne turlarına katılarak doğa ile baş başa güzel vakit geçirme imkanı bulabiliyor Akyaka Belediye Başkanı Çalca: "Akyaka'yı yılda 250 bin kişi ziyaret ediyor. Beldemize yatılı olarak gelen her ziyaretçi ortalama 300 400 lira bırakıyor. Beldemize 40 milyon lira civarında turizm girdisi oluyor"

09.08.2013 11:53

DURMUŞ GENÇ - 2010 yılında "Sakin Kent" ilan edilen Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesi, Ramazan Bayramı'nda da ziyaretçilerini ağırlıyor. başbaşa

Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin "Sakin Kent" seçilmesinden sonra bölgeye gelen ziyaretçi sayısında ciddi artış yaşandığını söyledi.

Akayaka beldesinin Gökova Körfezi'nin bittiği noktada birinci derece doğal sit alanlarıyla doğayla baş başa tatil geçirmek isteyen ziyaretçilere ev sahipliği yaptığını belirten Çalca, ramazan ayı içerisinde otel ve apartlarda yüzde 50 olan doluluk oranının Ramazan Bayramı tatilinde yüzde 100'e ulaştığını kaydetti.

Bayram tatilini doğayla baş başa geçirmek isteyenlerin Akyaka'daki otellerde yoğunluğa neden olduğunu ifade eden Çalca, Türkiye'nin değişik illerinden gelen yerli turistler ile yabancı turistlerin Akyaka'da yoğunluğa sebep olduğunu dile getirdi.

Rüzgar sörfü, tekne turu, doğada yürüyüş

Ramazan  Bayramı tatilini, Cittaslow Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında "Sakin Kent" ilan edilen Akyaka'da geçirmek isteyenlerin doğayla baş başa, sessiz bir ortamda dinlenme imkanına sahip olacaklarını vurgulayan Ahmet Çalca, şöyle devam etti:

"Beldemizde kuş sesiyle uyanmak, doğada yürüyüş yapmak, kano, yüzme, tırmanma ve rüzgar sörfü yapmak isteyen ziyaretçilerimize uygun bir turizm anlayışı üretiyoruz. Sakin Kent'te aşırı müziğin olduğu, gürültülü eğlence mekanları bulunmuyor. Bizler mülk sahibi değil, bu güzelliğin korunması için bekçiliğini yapma görevini üstlenmiş durumdayız. Ziyaretçilerimiz sportif faaliyetlerin yanı sıra kültürel etkinliklere de katılabiliyor."

Ziyaretçilerin günübirlik tekne turlarına yoğun ilgi gösterdiğine işaret eden Başkan Çalca, "Günübirlik turlar ziyaretçilerin vazgeçilmezi haline geldi. Ziyaretçiler, sabah saatlerinde demir alan tur tekneleriyle Kandilli Koyu, Lacivert Koy, İnce Kum Plajı, Sedir Adası ve Gelibolu Adası ile su altı mağaralarını görme şansı buluyor. Tatilciler eşsiz güzellikteki gün batımını da izleyebiliyor. Akyaka'ya gelen ziyaretçiler sadece tatil yapmıyor, Gökova Körfezi'nin biyolojik çeşitliliği hakkında da bilgi sahibi oluyor" diye konuştu.

Çalca, 2012 yılında Akyaka'da konaklama sayısının 100 bin olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Bunun yanı sıra günübirlik ziyaretçi sayımız 150 bin kişi civarında. Belediye araçlarımız ile yılda 90 bin kişiyi beldemize taşıyoruz. Akyaka'yı yılda 250 bin kişi ziyaret ediyor. Beldemize yatılı olarak gelen her ziyaretçi ortalama 300-400 lira bırakıyor. Beldemize 40 milyon lira civarında turizm girdisi oluyor. Amacımız Sakin Kent'te ziyaretçilerimize unutamayacakları bir tatil imkanı sağlamak." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğayla Baş Başa Tatilin Adresi: 'Sakin Kent' Akyaka - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement