Domates Tarlada 25 Kuruş, Markette 1,5 Lira - Son Dakika
Yerel

Domates Tarlada 25 Kuruş, Markette 1,5 Lira

Domates Tarlada 25 Kuruş, Markette 1,5 Lira

Mersin'in Mut ilçesinde domates üreticisini üzdü.

21.08.2013 13:10

Mersin'in Mut ilçesinde domates üreticisini üzdü. İlçede yetişen domatesin kilosu 25 kuruştan, kasası 6 liradan satılıyor.

Domates fiyatları manav ve pazarda, 1,5 TL'den satılırken tarlada üretimini yapan üreticiler ise 1 kasa domatesi 6 liradan satabiliyor.

25 kiloluk bir kasa domatesi 6 liraya güçlükle sattıklarını belirten üreticiler, "Bir kasanın fiyatı 7 lira. Bir kasa domates satsak bir kasayı satın alamıyoruz" diye tepkilerini dile getirdi.

Üretici Veysel Karaman, domatesin ekiminden hasadına kadar birçok masraf yaptıklarını belirterek, "Bu da yetmezmiş gibi toplamasına bile işçi götürüyoruz. Kadınlara 30 TL, erkeklere 40 TL para veriyoruz. Topladığımız domatesin kilosunu 25 kuruştan zor satıyoruz. Ama nedense pazar ve manavda 1,5 TL'den satılıyor. Bu durumda üretici masraf ettiği halde para kazanmıyor, masrafı olmayan aracılar para kazanıyor" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Domates Tarlada 25 Kuruş, Markette 1,5 Lira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement