Dönemin En Genç Muhtarı Görevinde 21 Yılı Doldurdu - Son Dakika
Yerel

Dönemin En Genç Muhtarı Görevinde 21 Yılı Doldurdu

Dönemin En Genç Muhtarı Görevinde 21 Yılı Doldurdu

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir’in Seyiygazi ilçesine bağlı Aksaklı Mahalle muhtarı Abdullah Akkurt, dönemin en genç muhtarı olarak başladığı görevine 21 yıldır devam ediyor.

05.04.2015 13:33

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir'in Seyiygazi ilçesine bağlı Aksaklı Mahalle muhtarı Abdullah Akkurt, dönemin en genç muhtarı olarak başladığı görevine 21 yıldır devam ediyor.

1964 doğumlu olan Mustafa Akkurt, 30 yaşında başladığı muhtarlık görevinde, 21 yıl önce Türkiye'nin en genç muhtarı seçilmişti. 21 yıldır görevine ara vermeden devam ve 5. dönemini dolduran Akkurt, "Eskişehir'e 30 kilometre, Seyitgazi'ye 20 kilometre uzaklıkta ve Ankara-Eskişehir yoluna çok yakın bir mesafede olan Aksaklı köyü çiftçilikle uğraşır. Kışın hemen hemen köyde kimseler bulunmaz desek yeridir. Ekonomik olarak belki Eskişehir'in en zengin köyü durumunda olan köylülerimizin otomobilsizi yok, hepsi de son model arabalardır. Bu nedenle köylülerimiz genelde Eskişehir'de kalır. Sabah arabasına atlar, köye gelir, akşamları işini bitirir şehirde evine döner. Ama yazın köy çok kalabalık olur. Köy yaklaşık 150 nüfuslu olup, daha çoğu Eskişehir'de oturmaktadır" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dönemin En Genç Muhtarı Görevinde 21 Yılı Doldurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement