Doosan Forklift Bayi Toplantısı İzmir'de Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Doosan Forklift Bayi Toplantısı İzmir'de Yapıldı

Doosan Forklift Bayi Toplantısı İzmir\'de Yapıldı

Sanko Makina Pazarlama ve Ticaret A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hamut, iş makineleri pazarını geliştirecek yatırımların, makina satışlarını doğrudan etkileyeceğini söyledi.

15.05.2013 10:51

Sanko Makina Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hamut, iş makineleri pazarını geliştirecek yatırımların, makina satışlarını doğrudan etkileyeceğini söyledi.

Hamut, "Kentsel yenileme, 3. köprü, 3. havalimanı ve yeni baraj projeleri hep iş makinesi sektörünün önünü açacak gelişmeler. Sektör açısından umutluyuz" dedi.

SANKO Holding'in iş makineleri sektöründeki şirketi Sanko Makina'nın Türkiye temsilcisi olduğu Doosan, Ortadoğu ve Afrika bölgesi bayi toplantısını 3. kez Türkiye'de gerçekleştirdi.

Sanko Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hamut, İzmir Kaya Thermal Otel'de Sanko Makina'nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Doosan marka iş makineleri ve forktliftlerinin Türkiye distribütörlüğünü yaptıklarını anımsattı.

Hamut, Doosan'ın forklift bölümünün her yıl bölge toplantıları yaptığına dikkati çekerek, "Doosan, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin distribütörler toplantısını 3 yıldır Türkiye'de gerçekleştiriyor. Bu bizim açışımdan gurur verici tercihtir" diye konuştu.

'Bu tercih Doosan'ın memnuniyetini göstermesi açısından önemli. Bundan önceki iki toplantı İstanbul'a yapılmıştı, üçüncüsünü İzmir'de gerçekleştirdik' diyen Hamut, toplantıların hem bayi ve distribütörleri kaynaştırmak, hem de Doosan bünyesindeki yeniliklerden haberdar etmek açısından çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

ÖRNEK GÖSTERİLDİK

Doosan Forklift'in Avrupa bölge toplantısının iki ay önce İngiltere'nin Birmingham kentinde yapıldığını ve Sanko Makina olarak o bölgede olmamalarına karşın kendilerinin 'Şeref Misafiri' statüsünde toplantıya davet edildiğini hatırlatan Hamut, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Tanıtmak ve o bölgedeki distribütörlere örnek göstermek amacıyla bizi davet ettiler. Avrupa'da ekonomik krizden dolayı her sektörde satışlar düştü. Bu kapsamda makine ve forklift pazarında da daralma oldu. Avrupa'daki pazarla karşılaştırıldığında Türkiye'deki durumumuz örnek oluşturduğu için şeref misafiri olarak davet aldık."

SATIŞLAR ARTIYOR

Sanko Makina'nın performansına da değinen Hamut, 2013 yılına girilirken, her yıl olduğu gibi piyasada bazı tereddütler olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şu ana kadarki sürece baktığımızda pazarda bir ilerleme olduğunu görüyoruz. İlk 4 ayı karşılaştırdığımızda, Sanko Makina olarak geçen seneye göre yüzde 17 öndeyiz. Satışlar istediğimiz ölçüde ilerliyor ama bunu da yeterli görmüyoruz, daha da artırmak için çabalıyoruz.

Türkiye de bir takım gelişmeler oluyor. Kentsel dönüşüm, 3. köprü, 3. havalimanı ve yeni baraj ihalelerinin düğmesine basıldı. Bunlar iş makinesi sektörünün önünü açan gelişmeler. Bu yatırımlarda daha çok ağır tonajlı makineler kullanılıyor. Biz de bu gelişmelerden kendimizce payımıza düşeni almak için çalışıyoruz. Bu sene daha ağır makineleri satmak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız."

NELER YAPILDI?

Bu arada, toplantı kapsamında teknolojik yeniliklerin duyuruları yapıldı, 4 adet ürün demonstrasyonu içeren etkinlik düzenlendi.

Sanko Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hamut, Genel Müdürü Orhan Aydoğan ve Satış Direktörü Faruk Köse'ye, Doosan Industrial Vehicles CEO'su Chin Won Park tarafından, son iki yılın satış ve pazarlama alanlarındaki en başarılı Doosan Bayii ödülü takdim edildi.

Konuklar, organizasyon kapsamında Efes ve Şirince gezisine katıldı.

SANKO MAKİNA

Sanko Makina Pazarlama, Doosan marka ekskavatör, lastik tekerlekli yükleyici, dizel, LPG ve akülü forkliftler, mini yükleyici, Rocla marka depo içi istif ekipmanları, Soosan marka hidrolik kırcı ve kaya delici, Atlas marka iş makinaları ve Donaldson marka filtrelerin Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor.

Türkiye genelinde yayılan servis ağı ve 2. el değerleme hizmetleri ile satış sonrasında da müşterisinin yanında olan Sanko Makina, Türkiye'nin lider iş makinesi tedarikçisi olmaya devam etmektedir. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doosan Forklift Bayi Toplantısı İzmir'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement