Bursa ile Şanlıurfa, Adana ve İstanbul'da, kendilerini polis, savcı ve hakim olarak tanıtarak telefonlar çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları iddiasıyla 40'ın üzerinde kişi, gözaltına alındı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son zamanlarda kendisini polis, savcı ve hakim olarak tanıtıp çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları iddia edilen suç örgütü üyelerini yakalamak için harekete geçti.
6 ay süren teknik takip ve istihbarat çalışmalarının ardından bu kişilerin Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde oturduklarını tespit eden ekipler, zanlıların kahvehanede rastgele aradıkları numaraların sahiplerinden "Bölücü örgüt PKK tarafından hesaplarınız kullanıldı" diyerek para ve kontör talep ettiklerini tespit etti.
Bursa, Şanlıurfa, Adana ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 13'ü Bursa'da toplam 40'ın üzerinde kişi, gözaltına alındı.
Öte yandan, suç örgütünün dolandırdıkları paralarla aldıkları lüks araçlar ile İstanbul ve Adana'da edindikleri arsa, ev ve banka hesaplarına el konuldu.
Zanlıların, emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından "Örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" suçundan yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.
Muhabir: Doğukan Altınay/ Haluk Yüksel
Yayıncı: Kamuran Akkuş - ADANA
Son Dakika › Yerel › Dört İlde 'Telefonla Dolandırıcılık' Operasyonu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?