Düzce Üniversitesi (DÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerine, uygulamalı korozyon eğitimi verildi.
Kaynaşlı Meslek Yüksekokulundaki laboratuvarda düzenlenen eğitimde konuşan DÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlyas Uygur, öğrencilere korozyon hakkında uygulamalı eğitim verme çabasında olduklarını belirtti.
Uygur, korozyonun bir metal malzemenin bulunduğu ortamda özelliklerini kaybetmesi sonucu parçalanması ve kullanılamaz hale gelmesine yol açtığını kaydederek, "Metallerin büyük bir kısmı su ve atmosfer etkisine dayanıklı olmadıkları için normal koşullar altında dahi korozyona uğrayabilmektedirler" ifadesini kullandı.
"Korozyon metaller için bir kanserdir. Korozyon kayıpları ülkelerin Gayri Safi Milli Hasılası'nın (GSMH) yaklaşık yüzde 3,5 ila 4,5'u kadardır" diyen Uygur, Türkiye'nin 2013 yılı GSMH'nın yaklaşık 852 milyar dolar olduğunu, korozyonun Türkiye'de neden olduğu ekonomik zararın ise 28 milyar dolar civarında seyrettiğini bildirdi.
Eğitim, öğrencilerin deneyleriyle sona erdi. - Düzce
Son Dakika › Yerel › Dü'de Uygulamalı Korozyon Eğitimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.