Dü Rektörü Prof. Dr. Saraç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Dü Rektörü Prof. Dr. Saraç Açıklaması

"Savaşın ne anlama geldiğini Suriye'de ve Kobani'de yaşanan savaşlardan kaçıp Türkiye'ye sığınanlara, Filistin'de öldürülen masum çocukların ailelerine sormak lazım"

02.02.2015 15:52

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Ayşegül Jale Saraç, "Savaşın ne anlama geldiğini Suriye'de ve Kobani'de yaşanan savaşlardan kaçıp Türkiye'ye sığınanlara, Filistin'de öldürülen masum çocukların ailelerine sormak lazım" dedi.

Saraç, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Sosyal Bilimler Perspektifinden Barışın İmkanı" sempozyumunda yaptığı konuşmada, insanların barışı ve güvenliklerini korumak için türlü zorluklara katlandığını söyledi.

Dünya tarihinde yüzlerce savaş olduğunu, bu savaşların sonucunda milyonlarca dramatik öykü ile karşılaşıldığını belirten Saraç, şöyle konuştu:

"Kurmaca değil, gerçek yaşanan bu öykülerin kahramanları, savaşlarda ve iç çatışmalarda sevdiklerini kaybeden anneler, eşler ve en önemlisi yetim büyümek zorunda kalan masum çocuklardır. Savaşın ne anlama geldiğini Suriye'de ve Kobani'de yaşanan savaşlardan kaçıp Türkiye'ye sığınanlara, Filistin'de öldürülen masum çocukların ailelerine sormak lazım."

Barış ve huzurun değerini onu kaybetmeden bilmek gerektiğini söyleyen Saraç, şöyle devam etti:

"İnsanlığın kadim coğrafyasının üzerinde bulunan güzel ülkemizde, asırlar boyu kardeşçe bir arada yaşamayı sürdürmüş olan insanımız, son yüzyılın içinde yaşanan küresel oyunlar ve planlarla ekilen nifak tohumlarının etkisiyle birtakım sıkıntılara maruz kalmıştır. Ancak tüm bu olup bitenlerin fark edilmeye başlanmasıyla birlikte ülkemiz kendi problemlerini çözme iradesini ortaya koymuş ve kalıcı olarak barışı sağlama çabasına yönelmiştir. Sürdürülen bu çabanın, tüm toplum kesimleri tarafından benimsendiğini müşahede etmek, barışın sağlanmasındaki en önemli güvenceyi oluşturmaktadır." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dü Rektörü Prof. Dr. Saraç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ANADOlU/ŞARK: tam barışa elçilik edecek kapasiteye sahip rektörsünüz!!!!!!!!!!!!!!!!!! ilmi siyaset yapmayınız Sn cumhurbaşkanımız sizi ve sizin gibileri her halde çok iyi tanımıştır. politikada veya yökte size yer yok aklı hoclarınızada 0 0 Yanıtla

Advertisement