"Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü" Kars'ta Kutlandı - Son Dakika
Yerel

"Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü" Kars'ta Kutlandı

Kars'ta, "Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü" kutlandı.

02.01.2012 21:00

Kars'ta, "Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü" kutlandı.

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosluğu'nda düzenlenen kutlama etkinliğine, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, konsolosluk çalışanları, Azerbaycanlı öğretim üyeleri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Süleymanov, burada yaptığı konuşmada, yeni yılın Türkiye ve Azerbaycan'a uğurlar getirmesini temenni etti.

2011 yılının Azerbaycan için çok önemli bir yıl olduğunu belirten Süleymanov, şunları kaydetti:

"Eurovizyon yarışmasında Azerbaycan Cumhuriyetini temsil eden grup birinci çıktı. Bu da Azerbaycan halkı ve devleti için çok mühim bir hadisedir. 2011 yılında Azerbaycan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin geçici üyeliğine seçildi. Bu önemli ve gurur verici olay, tüm halkımızı onurlandırmıştır. Aynı zamanda bu sene Dünya Azerbaycanlıları'nın kurultayı yapıldı. Bunlar da çok önemli hadiselerdir. Azerbaycan'ı tanıtmak için hepimiz çalışmalıyız. Kendi medeniyetimizi başka milletlerin yanında temsil etmeliyiz. Azerbaycan medeniyeti her yönüyle çok zengindir."

Süleymanov, "Ülkemizde yaratılmış güçlü gelişme potansiyeli, faydalı yönetim sistemi, devletimizin zor sınavlardan başarıyla çıkmasını sağlıyor. Dünyadaki Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü soydaşlarımızın vatan sevgisini, halkımızın tarih ve kültürüne saygısını, devletimize ve Azerbaycancılık ideallerine bağımlılığını gösteriyor" diye konuştu.

- KARS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü' Kars'ta Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement